Attēls no LVC kampaņas «Ir ziema. Rēķinies ar to!» video

Kampaņā «Ir ziema. Rēķinies ar to!» satiksmes drošības eksperts Pauls Timrots, darbojoties virtuvē, asprātīgā veidā pastāsta par ceļu uzturēšanu ziemā un atgādina autobraucējiem, kas jāņem vērā un ar ko jārēķinās, vadot auto gada aukstākajos mēnešos.

Ziņas Fold 28. decembris, 2021

«Latvijas Valsts ceļi» (LVC) izveidojuši četrus video stāstus par to, kā un cik ātri ziemā tīra valsts autoceļus, ar cik biezu sniega kārtu jārēķinās autovadītājiem, kādas nianses jāņem vērā tiem, kas pārvietojas pa grants ceļiem, kā arī kad un kur var veidoties apledojums mainīgajos laika apstākļos. Kampaņas mērķis ir atgādināt, ka gada aukstākajā periodā nevar braukt tāpat kā vasarā un ir jāpievērš lielāka uzmanība laika apstākļiem un to ietekmei uz ceļu.

 

Kā norāda «Latvijas Valsts ceļu» komunikācijas daļas vadītāja un kampaņas «Ir ziema. Rēķinies ar to!» autore Anna Kononova, šāda veida materiālu izveide vienmēr ir zināms izaicinājums: «Informatīvās kampaņas par drošāku braukšanu katru gadu nāk ar pamatīgām radošām mokām un vieglām galvassāpēm, jo Latvijas ziema nav paredzama — mēs nezinām, nedz kad būs pirmais sniegs, nedz vai tas vispār būs.» Līdz ar to jau sākotnēji bijis skaidrs, ka jāmeklē risinājums, kas par braukšanas apstākļiem ziemā ļautu pastāstīt, filmējot iekštelpās.

Izveidotajos video Pauls Timrots, darbojoties virtuvē, īsi un kodolīgi pastāsta par ceļu uzturēšanas niansēm ziemā, tās arī uzskatāmi ilustrējot. Ideju par to, ka video darbība varētu notikt virtuvē, radusies LVC sadarbības partnerim Elvijam Pārpucim no video veidošanas studijas «Later», bet tālāk šo domu LVC attīstīja kopā ar reklāmas aģentūras «Frank and Stein» radošo direktoru Ingu Jostu un režisoru Māri Lagzdiņu no «Fon Films». Video tapšanā iesaistīts arī fizikas skolotājs, kurš pārbaudīja radošo ideju atbilstību fizikas likumiem.

 

Plašāka informācija par kampaņu «Ir ziema. Rēķinies ar to!» un valsts autoceļu uzturēšanu ziemā — LVC mājaslapā.