Attēls — «Uzņēmējspēja»

Lai iedvesmotu jaunos uzņēmējus būt drosmīgiem savās idejās un nebaidīties tās īstenot, LIAA Biznesa inkubatori piedāvā podkāstu «Uzņēmējspēja». Tajā uz sarunām tiek aicināti biznesa inkubatoru kopienas esošie un bijušie biedri, kuri ir gatavi dalīties sava uzņēmuma tapšanas pieredzē.

Ziņas Fold 3. decembris, 2021

LIAA Valmieras biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Alise Razminoviča atklāja, ka ideja par podkāstu vairākiem kolēģiem bija radusies jau sen, tomēr līdz šim nebija rasts piemērots brīdis tās īstenošanai. Līdz ar pandēmijas mestajiem izaicinājumiem nācies domāt par neierastiem veidiem, kā stiprināt uzņēmēju kopienu. «Mūsu LIAA Biznesa inkubatoru tīklā ir ļoti daudz uzņēmēju, ar kuriem regulāri tiekamies tīklošanās pasākumos, uzklausām viens otru, izstāstām, kas nu kuram ir aktuāls, iesakām jaunas idejas, palīdzam viens otram. Pandēmijas situācija mūs ir ierobežojusi tikties klātienē, un attālināti ir ļoti grūti uzturēt šo kopības sajūtu, tāpēc rudenī meklējām jaunas idejas, kā to atdzīvināt. Kopā ar LIAA Jelgavas biznesa inkubatora projektu vadītāju Elvi Barkauski, kurš ir arī podkāsta moderators, sākām domāt par «Uzņēmējspēju»,» stāsta Alise Razminoviča.

 

Uz sarunām podkāstā tiek aicināti gan pieredzējuši uzņēmēji, gan tie, kuri tikai nupat uzsākuši savu biznesu. Podkāsta veidotāji norāda, ka visi dzirdamie stāsti ir ļoti dažādi un sniedz iespēju mācīties caur citu cilvēku pieredzi. Terminu vārdnīcā «uzņēmējspēja» tiek definēta kā «cilvēka personisko dotību, īpašību, zināšanu un prasmju kopums, kas nepieciešams, lai veiktu uzņēmējdarbību», un viens no podkāsta mērķiem ir noskaidrot, kādos cilvēkos šī dotība eksistē un vai tiešām ikvienam ir pa spēkam nodarboties ar komercdarbību. Tāpat raidījuma veidotāji vēlas popularizēt Latvijas uzņēmēju veiksmes stāstus, atklājot tos plašākai auditorijai.

 

Novembra beigās publicēta pirmā podkāsta epizode ar sporta piederumu rokturu uzliku ražotāja «Rocketgrip» līdzīpašnieku Reini Ņikuļcevu. Plānots, ka jaunas «Uzņēmējspējas» epizodes platformā Spotify tiks publicētas katru otro ceturtdienu. Tāpat tās būs pieejamas LIAA Youtube kanālā.