Ilustrācija — FOLD

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) jaundibinātais Laikmetīgās mākslas, dizaina un arhitektūras institūts (LMDA) aicina piedalīties institūta pētniecības virzienu tiešsaistes prezentācijā un diskusijā «Izzinot jaunas teritorijas», kas notiks ceturtdien, 16. decembrī, no plkst. 17.00 līdz 19.00.

Ziņas Fold 15. decembris, 2021

LMA šogad dibinājusi Laikmetīgās mākslas, dizaina un arhitektūras institūtu, kura darbība saistīta ar lietišķo un fundamentālo pētījumu izstrādi laikmetīgās mākslas, dizaina un arhitektūras jomās. LMDA mērķis ir nodrošināt zināšanu un ideju apmaiņas lokālā un globālā mērogā, veidojot sadarbības partneru tīklu, aktīvi piedaloties studiju procesā, kā arī izglītojot un iesaistot akadēmijas studentus zinātniskajā darbībā un institūta aktivitātēs.

 

Rīt, 16. decembrī, plkst. 17.00 LMDA aicina uz pirmo publisko tiešsaistes pasākumu, kas pulcēs dažādu nozaru pētniekus un praktiķus ar mērķi veidot kopīgu redzējumu un rosināt diskusiju par jaunu teritoriju izzināšanu radošā, multidimensionālā, eksperimentālā un starpdisciplinārā pētniecībā, kas aptver zinātņu, tehnoloģiju, mākslas un kultūras nozares, attīstot jaunas teorijas, metodes un sadarbības formas.

 

Pirmajā pasākuma daļā LMDA iepazīstinās ar institūta jaunizveidoto pētnieku komandu, viņu zinātnisko un radošo pieredzi un pētnieciskajām iestrādēm. Tajā piedalīsies arhitekte un pedagoģe Eva Zommeregere, arhitekte un dizainere Liene Jākobsone, arhitekts Dītmārs Kērings, arhitekte Dina Suhanova un mākslas vēsturniece Māra Traumane.

 

Prezentācijām sekos diskusija ar institūta kolēģiem un sadarbības partneriem — LMA prorektori studiju darbā Antru Priedi, arhitektiem un LMA jaunās profesionālās maģistra studiju programmas «Arhitektūra» veidotājiem Austri Mailīti un Niklāvu Paegli, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta (LU LFMI) vadošo pētnieci Sanitu Reinsoni, vides aktīvisti, sociālo antropoloģi un LU LFMI zinātnisko asistenti Agitu Pusvilku, LMA asociēto viesprofesoru un arhitektūras nozares vadošo lektoru Notingemas Trentas universitātē Manuelu Angelu Masia un Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes pētnieci Vairu Obuku.

 

Prezentācijas un diskusija notiks angļu valodā. Pasākuma tiešraidi būs iespējams vērot LMA Facebook kanālā. Plašāka informācija par Laikmetīgās mākslas, dizaina un arhitektūras institūtu — Latvijas Mākslas akadēmijas mājaslapā.