Attēls — «Panic»

Latvijas animācijas studijas «Panic» radītā kampaņa «Smart & Small», kas izstrādāta ASV darba meklētāju platformai «Indeed», nominēta «The Motion Awards» balvai kategorijā «Reklāmas kampaņa». «The Motion Awards» ir vienīgais animācijas profesionāļu veidotais starptautiskais apbalvojums, kas katru gadu tiek piešķirts, izvērtējot labākos animācijas darbus.

Ziņas Fold 2. decembris, 2021

«The Motion Awards» balvai nominētās «Panic» animētās īsfilmas «Smart & Small» ir daļa no platformas «Indeed» kampaņas «We help people get jobs» («Palīdzam cilvēkiem atrast darbu»), kuru veido viena no vadošajām pasaules reklāmas aģentūrām «Virtue (by Vice)». Video stāstu galvenā varone ir Denīze. Viņa sniedz padomus, kā rakstīt motivācijas vēstuli un CV, kā arī uzskaita prasmes, kas interesē darba devējus. Tāpat Denīze dalās ar trikiem, kā ērtāk lietot «Indeed» platformu. Kā norāda tās veidotāji, kampaņas pamatdoma ir — katrs mazais solis var vest pie izciliem profesionālajiem sasniegumiem.

«Veidojot stāstu par Denīzi, apvienojām spēkus ar Latvijas spēcīgākajiem animācijas jomas profesionāļiem. Uzņemoties projektu, izjutām lielu atbildību un aizrautību — mūsu komandā līdz šim neviens nebija vēl īstenojis tāda apjoma ieceri. Tas ir viens no sarežģītākajiem 3D animācijas komerciālajiem darbiem, kas līdz šim Latvijā ir īstenots. Taču mēs ne brīdi nešaubījāmies, ka varam to paveikt,» stāsta Rita Šteimane, «Panic» vadītāja. Video stāstu veidošanai studija piesaistīja filmu režisoru Robertu Kuļenko, kurš deva būtisku pienesumu kampaņas režijā un kinematogrāfijā. Kopumā projekta īstenošanā piedalījās divdesmit pieci cilvēki.

 

«Būt par vienu no «The Motion Awards» nominantiem ir liels sasniegums ne vien studijai «Panic», bet visai animācijas jomai Latvijā. «The Motion Awards» tiek uzskatīts par nozares augstāko novērtējumu,» norāda «Panic». Konkursā studijas veikums sacenšas ar četriem citiem darbiem. Katrā apbalvojuma kategorijā ir pieci nominanti un tikai viens uzvarētājs. Iepriekšējo gadu laureātu starpā ir pasaules animācijas jomas zināmākie profesionāļi, piemēram, «Buck», «Giant Ant», «Laundry, Imaginary Forces», «Moth», «Le Cube» un «Oddfellows».«The Motion Awards» balvu pasniegšana notiks 10. decembrī.

 

Noskatīties visas «Smart & Small» animētās īsfilmas iespējams «Panic» mājaslapā.