Publicitātes attēls

Igaunijas Modes festivāls (Estonian Fashion Festival) izsludinājis divus konkursus jaunajiem dizaineriem, aicinot pieteikt savas kolekcijas modes skatēm, kas šī gada jūnijā norisināsies Tartu un Vīlandē (Viljandi). Pieteikt kolekcijas dalībai skatēs iespējams līdz 21. februārim.

Ziņas Fold 13. janvāris, 2022

Igaunijas modes festivāla (EFF) galvenais mērķis ir iepazīstināt jaunos dizainerus ar plašāku publiku un atbalstīt kvalitatīva apģērba, apavu un aksesuāru radīšanu. Festivāls apvieno trīs dažādas modes skates — «Mood–Performance–Tants», «OmaMood» un «Antonius Fashion Show» —, kuru dalībnieki katru gadu tiek izvēlēti konkursa kārtībā.

 

Šobrīd izsludināta pieteikšanās dalībai «Mood–Performance–Tants» skatē, kas ietver kā modes, tā performances elementus, un «OmaMood» skatē, kas fokusējas uz tradicionālās tekstilmākslas saglabāšanu. Dalība festivālā sniedz iespēju sasniegt jaunas auditorijas un potenciālos klientus, kā arī dibināt tiešu kontaktu ar dizaina nozares profesionāļiem. Jaunajiem dizaineriem būs iespēja piedalīties meistarklasēs par zīmola veidošanu, produktu mārketingu, produktu fotogrāfiju un portfolio sastādīšanu, kā arī kolekciju prezentēšanu. Turklāt dizaineri saņems profesionālas atsauksmes no modes ekspertiem, gūs pieredzi kolekcijas demonstrēšanā tiešraidē un iespēju apmeklēt starptautisku modes gadatirgu. Dizaineriem tiks piešķirtas arī dažādas balvas. Festivāla galvenās balvas ieguvējam būs iespēja piedalīties Jauno dizaineru konkursā Kijevā (International Young Designers Contest Kyiv).

 

 

Mood–Performance–Tants

«Mood–Performance–Tants» ir unikāla modes skate, kas apvieno modi, performanci un deju. Skate ir atvērta jauniem, motivētiem dizaineriem, kuri vēlas plašākai auditorijai atklāt sevis veidotus inovatīvus modes risinājumus. Kā atzīmē konkursa rīkotāji, jo unikālākas un neparastākas idejas, jo labāk! Uz skatuves būs apskatāmas gan apģērbu un aksesuāru kolekcijas, gan veikums, kas tapis dažādu dizaineru sadarbībā. «Mood–Performance–Tants» notiks 9. jūnijā Tartu.

 

Konkursam pieteikties var gan individuāli dizaineri, gan komandas, un atļauts iesniegt arī vairākus kolekciju priekšlikumus. Piedalīties drīkst tikai tie dizaineri, kuri paši izstrādājuši ne vairāk kā desmit kolekcijas. Pieteiktā apģērbu kolekcija nedrīkst būt tapusi agrāk par 2021. gadu. Lai pieteiktos dalībai skatē, pretendentiem jāiesniedz 6–10 tērpu kolekcijas skices, kā arī viena jau gatava tērpa fotogrāfijas. Tāpat jāiesniedz kolekcijas koncepcijas apraksts, kas ietver tās nosaukumu, dizaina vīziju, iedvesmas avotus, vēstījumu un izmantotās tehnikas. Konkursanti aicināti pievienot arī kolekcijā lietoto materiālu fotogrāfijas vai nosūtīt to paraugus pa pastu.

 

OmaMood

«OmaMood» modes skate aizsākās Tartu Universitātes Vīlandes Kultūras akadēmijā, un tās pamatā ir kopienas kustība, kas novērtē tradicionālās amatniecības prasmes un mantojumu. Modes skates mērķis ir atbalstīt ilgtspējīgas modes attīstību un saglabāt vietējo tekstilizstrādājumu ražošanu, vienlaikus veidojot sarunu par mantojuma nozīmi un tā dziļāko jēgu. Dalība skatē iekļauj arī tāda paša nosaukuma mācību programmu jaunajiem dizaineriem. «OmaMood» notiks 10. jūnijā Vīlandē.

 

Konkursam pieteikties var gan individuāli dizaineri, gan komandas, un atļauts iesniegt arī vairākus kolekciju priekšlikumus. Pieteiktajai apģērbu vai aksesuāru kolekcijai jābūt valkājamai un jāietver 5–12 komplekti, kas nav radīti agrāk kā 2021. gadā. Konkursam jāiesniedz kolekcijas skices, kā arī viena jau gatava komplekta fotogrāfijas. Pieteikumam jāpievieno kolekcijas koncepcijas apraksts, kas ietver tās nosaukumu, dizaina vīziju, iedvesmas avotus un izmantotās tehnikas. Konkursanti aicināti pievienot arī izmantoto materiālu fotogrāfijas vai nosūtīt to paraugus pa pastu.

 

Pieteikties dalībai EFF modes skatēs iespējams līdz 21. februārim. «Mood–Performance–Tants» konkursa rezultāti tiks paziņoti ne vēlāk kā 13. martā, bet «OmaMood» — 9. martā. Plašāka informācija par pieteikšanos un pilns konkursu nolikums — Igaunijas modes festivāla mājaslapā.