Foto — «Vara»

Mūsu attiecības ar varu allaž bijušas sarežģītas — vieni pēc tās tīko, citi to respektē, bet daži atsakās tai pakļauties. Mākslinieku apvienība «Vara» piedāvā apģērbus un aksesuārus, kas aprātīgi apspēlē mūsu dažādās attiecības ar autoritātēm. Nupat iznākusi zīmola jaunākā kolekcija — «Policijas» formas, kas šūtas darbnīcā, kurā gadiem ilgi izgatavoti formastērpi Latvijas policijai.

Ziņas Paula Gāgane 18. februāris, 2022

Mākslinieku apvienībai «Vara» piemīt zināma slepenība, kas piedien zīmola raksturam. No nostāstiem zināms, ka to izveidojuši trīs brālēni: «Vecākais ilgu laiku strādājis policijā. Lai gan ar izcilību pabeidzis Policijas akadēmiju, šobrīd no amata atstādināts. Vidējais strādā Nacionālajā kultūras mantojuma pārvaldē — tikai vasaras sezonā, kad katru gadu pārskaita kultūras pieminekļus Rīgā —, bet jaunākais brālēns sakarā ar štatu samazināšanu ir bezalgas atvaļinājumā Valsts ieņemumu dienestā.»

 

«Vara» piedāvā apģērbus un aksesuārus, kuri, kā norāda zīmola veidotāji, radīti ar mērķi izraisīt sabiedrības cieņu pret to valkātāju. Drēbju dizainā izmantotas atsauces uz dažādām valsts iestādēm — pieejamas, piemēram, «Policijas» zeķes un «Kultūras pieminekļa» t–krekli. Tikko «Vara» izlaidusi arī pilnas «Policijas» formas — bikses, kreklus un cepures —, kas tapušas sadarbojoties ar uzņēmumu, kurā kādreiz izgatavoja Valsts policijas formastērpus.

 

Vairāk par «Varu» — zīmola mājaslapā.