Foto — Vika Anisko

No marta līdz maijam fotogrāfijas izglītības platforma ISSP piedāvā četras meistarklases ar pieprasītiem nozares profesionāļiem — fotogrāfiem Ģirtu Raģeli, Gati Rozenfeldu, Viku Anisko un Nilu Vilni. Katra nodarbība ilgst vienu vai divas dienas un tās paredzētas gan pieredzējušiem fotogrāfiem, gan tiem, kas vēlās sākt profesionāli strādāt ar fotogrāfiju.

Ziņas Fold 16. februāris, 2022

ISSP profesionālās meistarklases notiek kopš 2019. gada, sniedzot dalībniekiem iespēju papildināt amata prasmes, uzlabot savas attēlu uzņemšanas iemaņas un attīstīt savu radošo vīziju. Meistarklases ļauj paplašināt kontaktu loku, iepazīties ar kolēģiem un jauniem domubiedriem, kā arī ielūkoties industrijas profesionāļu darba aizkulisēs un iegūt svarīgas atziņas par darbu nozarē.

 

Cikls sāksies 26. martā ar fotogrāfa Ģirta Raģeļa meistarklasi «Portrets gaismā». Fotogrāfs ar vairāk nekā desmit gadu stāžu, Raģelis ieguvis atpazīstamību ar saviem portretiem un pasākumu fotogrāfiju. Meistarklasē fotogrāfs dalīsies uzkrātajā personīgajā pieredzē un sniegs praktiskus ieteikumus tam, kā dažādās vidēs izvēlēties labākos apstākļus portreta uzņemšanai. 26. marta meistarklasē brīvu vietu vairs nav, bet augstā pieprasījuma dēļ «Portrets gaismā» 7. maijā notiks otro reizi.

8. un 9. aprīlī notiks «F64» fotoziņu aģentūras dibinātāja un līdzīpašnieka, fotostudijas «Picture agency» radošā direktora Gata Rozenfelda divu dienu meistarklase «Interjera fotogrāfija». Rozenfelds ir fotogrāfs ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi, un meistarklasē viņš dalīsies ar saviem iedvesmas avotiem, tehniskajām prasmēm un zināšanām par interjera un arhitektūras fotogrāfiju.

 

23. aprīlī notiks fotogrāfes un dzīvesstila blogeres Vikas Anisko meistarklase «Fotogrāfija un sociālie tīkli». Meistarklasē Anisko pievērsīsies gan savu klientu, gan sava personīgā zīmola veidošanas aspektiem un demonstrēs, kā viedtālrunis var būt noderīgs palīgrīks profesionālam fotogrāfam, lai iegūtu atpazīstamību un jaunus klientus.

Cikls noslēgsies 13. maijā ar fotogrāfa, radošā direktora un pasākumu foto aģentūras «Kastekust» dibinātāja Nila Viļņa divu dienu meistarklasi «Dinamika un eksperimenti fotogrāfijā». Meistarklasē Vilnis dalīsies ar savu bagāto pieredzi fotogrāfijā, uzsvaru liekot uz to, kā panākt dinamisku attēlu, strādājot ar dažādiem fotogrāfijas žanriem — reklāmas, modes, portretu un pasākumu fotogrāfiju.

 

Meistarklases notiks ISSP telpā Berga Bazārā. Vienas dienas meistarklases notiks sestdienās, bet divu dienu meistarklases — piektdienās un sestdienās. Pieteikumi tiks pieņemti līdz grupas būs pilnas. Dalība klātienes nodarbībās ir atļauta, tikai uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

 

Plašāka informācija par meistarklasēm un pieteikšanos — ISSP mājaslapā.