Attēls — LIAA

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) no 21. februāra līdz 21. martam aicina jaunos uzņēmējus un biznesa ideju autorus pieteikties pirmsinkubācijas vai inkubācijas programmai sava reģiona LIAA biznesa inkubatorā vai Radošo industriju inkubatorā Rīgā.

Atbalsts Fold 9. februāris, 2022

Pirmsinkubācijas programma ir piemērota gan fiziskām, gan juridiskām personām, kuras vēlas izvērtēt savas biznesa idejas dzīvotspēju. Sešu mēnešu garumā programmas dalībniekiem ir iespēja saņemt un izmantot visu nepieciešamo savas biznesa idejas attīstīšanai — aprīkotas darba telpas, mentoru un citu uzņēmēju atbalstu un vērtīgus kontaktus —, kā arī piedalīties semināros un apmācībās (ierobežojumu laikā apmācības tiek nodrošinātas tiešsaistē) un pievienoties lielākajai jauno uzņēmēju kopienai Latvijā.

 

Papildus pirmsinkubācijas atbalstam inkubācijas programma sniedz iespēju saņemt 50% līdzfinansējumu biznesa attīstībai nepieciešamo pakalpojumu iegādei, piemēram, grāmatvedībai, telpu nomai, dizainam, mārketingam, tehnoloģiskajām konsultācijām un prototipu izstrādēm, sertificēšanai, laboratoriju izmaksām u.c. Katram inkubācijas programmas dalībniekam būs pieejams grantu atbalsts līdz 15 000 eiro pakalpojuma izmaksu segšanai un ražošanas iekārtu un izejmateriālu iegādei. Atbalstu varēs izmantot līdz 2023. gada beigām. Inkubācijas programmā var pieteikties jaundibināti uzņēmumi, kas nav vecāki par trīs gadiem.

 

Pieteikšanās LIAA biznesa inkubatoru atbalsta programmām norisināsies divos posmos — no 21. februāra līdz 4. martam tiks gaidīti pieteikumi no inkubācijas programmas pretendentiem, savukārt no 1. marta līdz 21. martam savas biznesa idejas būs iespējams pieteikt pirmsinkubācijas programmai. Pieteikumus varēs iesniegt, nosūtot elektroniski parakstītu pieteikumu uz pasts@liaa.gov.lv vai iesniedzot to portālā «Latvija.lv».

 

Pirms pieteikuma aizpildīšanas interesenti aicināti pieteikties uz klātienes un tiešsaistes konsultācijām sev tuvākajā reģionālajā biznesa inkubatorā vai tā atbalsta vienībā. Februārī un martā LIAA biznesa inkubatori visā Latvijā rīkos arī «Info dienas», kuru laikā būs iespēja uzzināt vairāk par inkubatoru sniegtajiem pakalpojumiem un atbalsta iespējām, kā arī par pieteikšanās un uzņemšanas kārtību. Informācija par visiem biznesa inkubatoru pasākumiem tiks publicēta biznesa inkubatoru sociālo tīklu kontos un LIAA mājaslapā.

 

Vairāk informācijas par LIAA biznesa inkubatoriem — «Magnetic Latvia» mājaslapā.