Attēls — «Splendid Palace»

Kinoteātris «Splendid Palace» aicina iepazīt Eiropas pilsētas un to kultūru, kā arī atklāt kino noslēpumus jaunā kultūrizglītojošā un izklaidējošā projektā «Ceļo ar filmām». Laikā no 10. februāra līdz 2. jūnijam projekta dalībniekiem būs iespēja noskatīties astoņas Eiropas filmas, kuras papildinās dažādas izglītojošas un radošas aktivitātes, kā arī digitāla spēle.

Ziņas Fold 1. februāris, 2022

Projekts «Ceļo ar filmām» ar vienotu filmu izlasi vienlaicīgi norisināsies divās valstīs, trīs pilsētās un trīs dažādos kinoteātros — Kauņā kino centrā «Romuva», Viļņā kinoteātrī «Pasaka» un Rīgā kinoteātrī «Splendid Palace».

 

Projekta programma ir veidota, domājot par Z paaudzi, kurai kino pārsvarā nozīmē izklaidi un aizraujošu piedzīvojumu. Projekta veidotāji norāda: «Eiropas kino piedāvā pasaules daudzveidības atspulgu un piedzīvojumu vienlaicīgi. Lūkojoties caur dažādo nacionalitāšu prizmu, skatītājam būs iespēja izprast cilvēka iekšējo pasauli, kas runā visās iespējamās valodās.»

 

Starptautisko kino programmu, kuru veido astoņas filmas, papildinās īsas lekcijas un radošas aktivitātes, audiovizuālas faktu un attēlu mīklas un ekskursijas, kas paplašinās filmu ierosinātās tēmas — ekoloģiju, mīlestību, modi, vēsturi un filozofiju — nevairoties no sensitīviem jautājumiem, kas skar personības identitāti.

 

Kino notikumus paspilgtinās digitālā spēle, kas jauniešiem sniegs iespēju izklaidēties un izglītoties vienlaicīgi. Jebkurš «Ceļo ar filmām» seansa apmeklētājs, lejupielādējot aplikāciju un izpildot ar filmu sasaistītos uzdevumus, iegūs punktus. Visvērīgākais kino skatītājs, kurš būs sakrājis visvairāk punktu, projekta beigās iegūs īpašu balvu — privātu kino seansu kinoteātrī «Splendid Palace».

 

«Ceļo ar filmām» tiks atklāts 10. februārī ar režisora Žana Pjēra Ženē (Jean–Pierre Jeunet) filmu «Amēlija» (Amélie, 2001). Projektu turpinās filmas «Diors un es» (Dior et moi, 2014), «4 mēneši, 3 nedēļas un 2 dienas» (4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, 2007), «Lēciens» ( Suolis, 2021), «Skrien, Lola, skrien» ( Run Lola Run, 1998), «Nosferatu, šausmu simfonija» (Nosferatu, eine Symphonie des Grauens, 1922), «Medus zeme» (Honeyland, 2019) un «Kess» (Kes, 1969).

 

Plašāka informācija par projektu «Ceļo ar filmām» — kinotēatra «Splendid Palace» mājaslapā.