Attēls — Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija

Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija jau vienpadsmito reizi izsludina ikgadējo videospēļu konkursu «Beidz runāt, sāc darīt» (BRSD), kura galvenais mērķis ir veicināt nozares attīstību Latvijā, mudinot ikvienu izstrādātāju publicēt savu spēles projektu. Šogad konkursa balvu fonds tiks virzīts Ukrainas atbalstam, un apmaiņā pret ziedojumiem ikviens varēs balsot par savu mīļāko spēli.

Ziņas Fold 15. marts, 2022

Pieteikumus Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas (LSIA) rīkotajam konkursam iespējams iesniegt BRSD vietnē platformā «Itch.io» līdz 9. aprīlim.

 

BRSD var piedalīties gan individuālie izstrādātāji, gan komandas. Pieteiktās spēles nedrīkst būt izziņotas ātrāk kā pēc iepriekšējā BRSD konkursa beigām 2021. gada 3. maijā, kā arī tās nedrīkst būt publicētas pirms konkursa sākuma 9. martā. Lai ļautu dalībniekiem brīvi izpausties, konkursam nav tēmas vai tehnisko ierobežojumu. Konkursā drīkst piedalīties arī spēles, kuru prototipi tapuši «Global Game Jam 2022» pasākuma laikā.

 

Spēles tiks vērtētas divās kategorijās — žūrijas vērtējums un publikas vērtējums. Paužot atbalstu Ukrainai un stingri nosodot Krievijas iebrukumu, LSIA šogad nolēma žūrijas vērtējuma balvu fondu 750 eiro vērtībā novirzīt labdarībai Ukrainas atbalstam, savukārt ierastā publikas balvu fonda vietā ikviens aicināts ziedot labdarībai, kas palīdz Ukrainas cilvēkiem pārvarēt šo krīzi. Ziedojot kaut vai 1 eiro un aizpildot reģistrācijas formu, ikviens interesents iegūs tiesības balsot par BRSD iesniegtajām spēlēm. Konkursa dalībnieki tiks apbalvoti ar pateicības balvām tehnoloģiju konferences «TechChill 2022» laikā, 27. aprīlī.

 

LSIA aicina atsaukties sponsorus, kuri vēlas atbalstīt konkursa dalībniekus ar balvām vai kā citādi atbalstīt pasākumu, rakstot uz info@gamedev.lv. Plašāka informācija par konkursu — LSIA mājaslapā.