Attēlā — Latvijas Dizaina gada balvas logo

Kultūras ministrija ir izsludinājusi konkursu par valsts pārvaldes uzdevuma — kvalitātes novērtējuma dizaina jomā — veikšanu. Konkursa uzvarētāja galvenie uzdevumi būs organizēt Latvijas Dizaina gada balvas konkursu, kā arī veicināt sabiedrības izpratni par dizainu un stiprināt dizaina profesionāļu kopienu. Pieteikumus iespējams ieniegt līdz 21. aprīlim.

Ziņas Fold 23. marts, 2022

Konkursa uzvarētāju pienākums būs veikt ikgadēju Latvijas dizaina kvalitātes novērtējumu, rīkojot Latvijas Dizaina gada balvas konkursu. Tajā paredzēts aptvert gan materiālo, gan nemateriālo dizainu, toskait produktu, pakalpojumu, procesu, komunikācijas, digitālā, grafikas, vides, politiku, stratēģiju un citas dizaina jomas, lai apzinātu izcilāko sniegumu un sekmētu Latvijas dizaina jomas attīstību.

 

Līdztekus viens no uzdevumiem paredz pilnveidot un stiprināt Latvijas Dizaina gada balvas zīmolu, balstoties uz līdzšinējo pieredzi, iestrādēm, zīmola vērtībām un tā grafisko identitāti, kā arī veicināt izpratni dažādās sabiedrības auditorijās par dizaina pielietojumu un ikviena tiesībām uz labu dizainu. Tāpat iecerēts stiprināt Latvijas dizaineru un dizaina profesionāļu kopienu un informēt sabiedrību par Latvijas sasniegumiem dizaina jomā, uzturēt un attīstīt Latvijas Dizaina gada balvas mājaslapu, nodrošināt informācijas apriti, komunikāciju un publicitāti plašsaziņas līdzekļos un sociālajos tīklos, kā arī veikt citus uzdevumus.

 

Pārvaldes uzdevuma veikšanas laiks ir trīs gadi, un konkursa mērķim paredzētie finanšu līdzekļi — 41 975 eiro gadā. Konkursā var piedalīties juridiskas personas. Pretendentiem pieteikumi jāiesniedz līdz 21. aprīļa plkst. 17.15.

 

Ar sīkāku informāciju, konkursa nolikumu un citiem konkursa dokumentiem var iepazīties Kultūras ministrijas mājaslapā.