Attēls — LNB

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) ir atsaukusies starptautiskai iniciatīvai sniegt atbalstu Ukrainas arhīvu, muzeju un bibliotēku kolekciju glābšanā. LNB aicina palīgā gan visu Latvijas kultūras mantojuma kopienu, gan uzņēmējus un iedzīvotājus ziedot naudu vai Kultūras mantojuma glābšanas centram Ļvivā nepieciešamos materiālus.

Ziņas Fold 21. marts, 2022

Ļvivas Nacionālās politehniskās universitātes zinātniskajā bibliotēkā ir izveidots Kultūras mantojuma glābšanas centrs, kur strādā Ukrainas kultūras mantojuma sargi, lai iepakotu, pasargātu un nogādātu drošā vietā Ukrainas arhīvu, muzeju un bibliotēku kolekcijas, kā arī sniegtu pirmo palīdzību tām vērtībām, kas cietušas karadarbībā.

 

Visvairāk ukraiņu kolēģiem trūkst materiālu, ko izmantot vērtību pakošanā un apstrādē, tādēļ LNB un tās darbinieki aicina visu Latvijas kultūras mantojuma kopienu — gan profesionāļus, gan domubiedrus — ziedot šo materiālu sagādei. Atcerēsimies, ka kultūras mantojums ir kopīgs visai cilvēcei, un ikviena pienākums ir palīdzēt tā aizsardzībā un saglabāšanā nākamajām paaudzēm. Šajā nolūkā ir izveidota atsevišķa ziedojumu vākšanas iniciatīva portālā «Ziedot.lv».

 

Ziedot iespējams arī konkrētus krājuma aizsardzības un specializētos materiālus. Materiālu saraksts pieejams LNB mājaslapā. Ziedotos materiālus jānogādā LNB, kur tos komplektēs transportēšanai uz Ļvivu. Par konkrētu piegādes laiku un loģistiku lūgums darba dienās sazināties pa tālruni +371 28370890 vai rakstot uz iveta.kalnina@lnb.lv.