Attēls — Jaunais Eiropas «Bauhaus»

Piektdien, 25. martā, plkst. 10.00 Jaunā Eiropas «Bauhaus» Latvijas kontaktpunkts aicina uz tīklošanās un sarunu cikla pirmo pieturu Liepājā. Tiešsaistes pasākumā tiks apskatīts, kā pašvaldība, sabiedriskās organizācijas un uzņēmumi var sadarboties Eiropas zaļā kursa mērķu sasniegšanā. Sarunas tēmas — mājoklis, izglītība, ražošana.

Ziņas Fold 24. marts, 2022

Sarunu organizē Latvijas Arhitektu savienības Jaunā Eiropas «Bauhaus» Latvijas kontaktpunkts sadarbībā ar Liepājas valstspilsētas pašvaldību, un pasākumu moderēs kontaktpunkta vadītāja Ieva Zībārte. Sarunai varēs pievienoties tiešsaistē Liepājas valstspilsētas un Latvijas Arhitektu savienības Facebook vietnēs.

 

Kā norāda pasākuma rīkotāji, ikviens — arhitekti, dizaineri, inženieri, skolas, universitātes, projektu attīstītāji, pašvaldības, organizācijas, kopas, kopienas un indivīdi — ir aicināts piedalīties Jaunā Eiropas «Bauhaus» iniciatīvās, lai tīklotos, sadarbotos un apmainītos zināšanām.

Dalībnieki

  • Didzis Jēriņš, Liepājas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektora vietnieks būvniecības jautājumos, stāstīs par mājokļu politiku pilsētā, jaunu mājokļu būvniecību, novecojušā dzīvojamā fonda un mikrorajonu atjaunošanu,
  • Kristīne Niedre–Lathere, Liepājas izglītības pārvaldes vadītāja, runās par Zinātnes un inovācijas izglītības centra «Dabas māju» Zirgu salā,
  • Agate Ambulte, biedrības «Digitālo inovāciju parks» vadītāja, pastāstīs par IT iespējām Liepājā,
  • Inta Šoriņa, konkursa «Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027» Liepājas pieteikuma darba grupas vadītāja, dalīsies vīzijā par Liepāju 2025.–2027. gadā,
  • Ilgvars Kadiķis, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmuma «Caljan» vecākais ilgtspējas speciālists, dalīsies uzņēmuma pieredzē.

 

Jaunais Eiropas «Bauhaus» ir vides, ekonomikas un kultūras stratēģiskā iniciatīva, kas savieno dizainu, ilgtspēju, pieejamību un investīcijas, lai sasniegtu Eiropas zaļā kursa mērķus. Jaunā Eiropas «Bauhaus» Latvijas kontaktpunkts, kas ir daļa no kontaktpunktu tīkla visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, ticis izveidots ar Kultūras ministrijas atbalstu, lai stimulētu Latvijas līdzdalību iniciatīvā un starpnozaru sadarbību. Informācija par Jaunā Eiropas «Bauhaus» Latvijas kontaktpunkta darbību un aktuālajām iniciatīvām — Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā.