Attēls — «Creative Business Network»

Jaunie un radošie uzņēmēji līdz 21. aprīlim var pieteikties starptautiskā biznesa ideju konkursa «Creative Business Cup 2022» nacionālajai atlasei. Konkursā aicināti piedalīties uzņēmēji no dažādām ar radošo darbību saistītām nozarēm. 


Atbalsts Fold 13. aprīlis, 2022

«Creative Business Cup» ir globāla iniciatīva, kuras misija ir uzņēmējdarbības un inovāciju stiprināšana. Ikgadējā konkursa mērķis ir atbalstīt radošas idejas un veicināt inovāciju attīstību, palīdzot uzņēmumiem no dažādām pasaules valstīm satikties ar potenciālajiem sadarbības partneriem, kā arī sasniegt globālo tirgu. Konkursu rīko Dānijas organizācija «Creative Business Network».

 

«Mūsdienu mainīgajā laikā priekšplānā jo īpaši izvirzās radoši risinājumi ierastām lietām vai pakalpojumiem. Radošo industriju produkti un radošo industriju pieskārieni citām nozarēm ir pamats inovācijai, un «Creative Business Cup» ir īstā platforma, kur satiekas uzņēmumi, kas caur saviem produktiem domā par ilgtspēju un sociālo atbildību,» komentē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Radošo industriju inkubatora vadītāja Karine Kalniņa.

 

«Creative Business Network» nacionālās atlases notiek 80 valstīs. Latvijā konkurss notiek jau devīto gadu, un to organizē Radošo industriju inkubators. Iepriekš konkursā Latviju pārstāvējuši uzņēmumi «Vividly», «Connection Codes», «Anatomy Next», «Gigi Bloks», «Gamechanger Audio», «WinGo Deposit» un «Babbit». Latvija var lepoties ar divām otrajām vietām šī konkursa starptautiskajā finālā — 2014. gadā to ieguva «Gigi Bloks», bet 2018. gadā — «Gamechanger Audio». Savukārt trešo vietu 2021. gadā ieguva zīmols «Scent Camera».

 

Pieteikties konkursam iespējams līdz 21. aprīlim, aizpildot anketu. Nacionālajā atlasē sniegumu vērtēs starptautiska radošo nozaru ekspertu žūrija. Pēc saņemto pieteikumu izskatīšanas trīs pretendenti tiks aicināti piedalīties Latvijas «Creative Business Cup» finālsacensībās 27. aprīlī. Nacionālās atlases uzvarētājs balvā saņems 2000 eiro.

 

Plašāka informācija par pieteikšanos — reģistrācijas vietnē «F6S».