Foto — «Stolen Books»

Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas grafikas dizaina students Ričards Znutiņš–Znutāns radījis grāmatu «It must be nice», ko izdevusi Portugāles izdevniecība «Stolen Books». Projekta pamatā ir interese par cilvēka emociju pasauli.

Ziņas Fold 5. aprīlis, 2022

«Zinātnieki ir identificējuši 27 emociju veidus. Šajā izpētes projektā tika intervēti 27 cilvēki no visas pasaules, kuri dalījās ar savām atmiņām. Katrs no uzrunātajiem pastāstīja par kādu savas dzīves brīdi, kad nācies piedzīvot un izdzīvot kādu no emocijām — personīgi un godīgi. Piemēram, Davide, puisis no Itālijas, dalījās ar atmiņu par empātiju, bet Hebe, meitene no Nikaragvas, ar atmiņu par apmierinātību, kas rodas muzicējot savā istabā vai koncertā,» Ričards skaidro grāmatas ideju.

 

Grāmatā apkopoti stāsti no Spānijas, Norvēģijas, Marokas, Austrālijas, Zviedrijas, Brazīlijas, ASV, Albānijas, Taivānas un daudzām citām valstīm. Ričards emocijas aprakstījis un ilustrējis, atklājot savu redzējumu par citu pieredzēm. Grāmatas 80 lappuses ir kā atmiņu ceļojums, kas vijas cauri dažādiem laikiem un vietām. Ričarda ilustrācijām raksturīgas spilgtas krāsas un ģeometriskas formas. To varoņi pauž emocijas ar attēlotās ķermeņa valodas un attēlu kompozīcijas palīdzību.

 

Grāmata «It must be nice» aizsākusies kā studiju projekts, kas vēlāk pārtapis sadarbībā ar «Stolen Books». «Pats izdomāju ideju, pats atradu izdevniecību, un ar viņu palīdzību realizējām šo darbu, par kuru šobrīd esmu priecīgs un pateicīgs, ka deva man iespēju,» saka Ričards.

 

Grāmatu ir iespējams apskatīt un iegādāties izdevniecības «Stolen Books» interneta vietnē vai rakstot grāmatas autoram Ričardam Znutiņam–Znutānam.