Ilustrācija — Rūta Jumīte

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) izveidojis jaunu programmu ar mērķi sniegt atbalstu radošām personām kultūras nozarē, kuri no Ukrainas devušās bēgļu gaitās. Ukrainas pilsoņi, kuri raduši patvērumu Latvijā, var pieteikties stipendijai radošā darba veikšanai. Mērķprogramma veicina Ukrainas radošo personu mākslinieciskās darbības nepārtrauktību un sadarbību ar Latvijas kultūras organizācijām.

Ziņas Fold 26. aprīlis, 2022

Mērķprogrammas līdzekļi tiks sadalīti konkursa kārtībā, piešķirot radošai personai vienreizēju radošā darba stipendiju trīs mēnešu periodam — 600 eiro mēnesī. Stipendijas plānots piešķirt dizaina un arhitektūras, filmu mākslas, kultūras mantojuma, literatūras, mūzikas un dejas mākslas, starpdisciplināru projektu, teātra, laikmetīgās dejas un cirka mākslas, tradicionālās kultūras un vizuālās mākslas nozarēs.

 

Konkursā var piedalīties bēgļi no Ukrainas, kuriem ir izsniegta ilgtermiņa vīza ar tiesībām uz nodarbinātību, kuri pēdējo trīs gadu periodā ir radījušas autortiesību vai blakustiesību objektus un kuri sadarbojas ar Latvijas kultūras organizācijām. Uz stipendiju nevar pretendēt personas, kas studē kādā Latvijas augstākās izglītības iestādē vai ir nodarbinātas kādā Latvijas kultūras organizācijā.

 

Projektu konkursa pieteikuma veidlapa un nolikums pieejami VKKF mājaslapā. Pieteikumu iespējams iesniegt personīgi VKKF birojā Rīgā, K. Valdemāra ielā 20, pa pastu vai rakstot uz kkf@kkf.lv. Informācija ukraiņu valodā pieejama šeit.