Ilustrācija — Estere Betija Grāvere

Aicinot ikvienu atbalstīt Ukrainu un padarīt pasauli skaistāku, māksliniece Estere Betija Grāvere izveidojusi vizuālu pamācību saulespuķu sēšanai. Izlolotos stādiņus katrs tālāk var audzēt savā pagalmā vai arī pievienoties saulespuķu stādīšanas pasākumiem maijā.

Ziņas Fold 14. aprīlis, 2022

Kā norāda Estere Betija, dārzs un puķu stādīšana var būt ne tikai miera avots un atpūta, bet arī politiska nostāja un būtisks atgādinājums par vērtībām, kas mums ik dienu jāsargā. «Šogad pilnīgi visas iestādītās saulespuķes ir par Ukrainu. Uzzīmēju visiem priekšā šo instruktāžu saulespuķu sēšanā, lai pavasarī mums ir pilnas palodzes ar stādiņiem un jau vasarā tās varētu uzziedēt visās pilsētu un lauku malās. Kā mana draudzene Eva teica — lai šovasar saule aug arī no zemes!» turpina māksliniece.

 

Estere Betija mudina ikvienu pievienoties saulespuķu audzēšanas akcijai pat tad, ja pašam sava dārza vai zemes pleķīša nav. Rīgā šopavasar plānotas vismaz divas ziedu stādīšanas talkas: 20. maijā plkst. 18.00 ainavu arhitektes Ilzes Rukšānes vadībā gaidāma saulespuķu stādīšana iepretim Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centram, bet 21. maijā notiks stādīšana Sporta pils dārzos.