Attēls — ISSP

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP Skola pirmo reizi organizē vasaras fotogrāfijas nometni jauniešiem vecumā no 11 līdz 14 gadiem. Nometnes vadītāju Līvas Graudumnieces un Adelīnas Kalniņas vadībā sešas dienas — no 4. līdz 9. jūlijam — pusaudži radošā veidā iepazīs laikmetīgo fotogrāfiju un mākslas daudzveidību, kā arī attīstīs savas kritiskās analīzes spējas un individuālo izteiksmes brīvību.

Ziņas Fold 27. maijs, 2022

Nometnes programmu veidos teorētiskās, praktiskās un radošās daļas, kas tiks pielāgotas, reaģējot uz pusaudžu vajadzībām un interesēm. Sasaistot praktiskus uzdevumus ar jauniešiem aktuālām tēmām, piemēram, attēlu nozīmi mūsdienās, personīgās pieredzes paušanu caur fotogrāfiju un dažādu sociālu jautājumu aktualizēšanu ar attēlu palīdzību, tiks apgūta vizuālā lasītprasme un spēja kritiski analizēt attēla sniegto informāciju. Apmeklējot izstādes un piedaloties vienas dienas izbraukuma plenērā, pusaudži kopīgi mācīsies diskutēt par mākslu, kā arī paust un argumentēt savu viedokli.

 

Nometnes nodarbības notiks ISSP Skolas telpā un galerijā Rīgā, Berga Bazārā, un tās vadīs pieredzējušas fotogrāfes un pasniedzējas Adelīna Kalniņa un Līva Graudumniece. Nometne notiks sešu dienu garumā — no 4. līdz 9. jūlijam, katru dienu no plkst. 8.30 līdz 18.00.

 

Nometne ir paredzēta ikvienam jaunietim vecuma grupā no 11 līdz 14 gadiem ar interesi par fotogrāfiju un radošu izpaušanos, priekšzināšanas nav nepieciešamas. Lai piedalītos, vajadzīga vienkārša digitālā fotokamera vai mobilais telefons ar fotokameras funkciju. Ja kameru nav iespējams nodrošināt, ISSP uz nodarbību laiku piedāvās iespēju to aizņemties.

 

Plašāka informācija par nometni un pieteikšanos — ISSP mājaslapā.