Foto — Artūrs Kondrāts

Papildinot sociāli atbildīgu uzņēmumu pulku, nupat dibināta interneta iepirkšanās platforma «A kind». Šobrīd vietnē pieejama zīmola pirmā kolekcija «One of a kind collection» — apģērbi un aksesuāri, kurus iegādājoties, daļa no gūtajiem ienākumiem tiks ziedota projektam «Miljons sveču Grupu mājai».

Ziņas Fold 6. maijs, 2022

«Mēs gribējām radīt kaut ko noderīgu ikvienam. Tādu, kas ļauj darīt labu citiem, vienlaikus iepriecinot sevi. «A kind» redzam kā misiju, kas apvieno patīkamo ar lietderīgo, kas, iesaistot Latvijā atzītus dizainerus un pazīstamus cilvēkus, piedāvā kvalitatīvas preces, kā arī informē sabiedrību par svarīgām tēmām. Biedrībām un labdarības organizācijām atbalsts ir nepieciešams ne tikai Ziemassvētkos, bet visu cauru gadu, un mūsu biznesa ideja ļauj atbalsta sniegšanu integrēt cilvēku ikdienā,» stāsta «A kind» idejas autore Evita Gribuste.

 

Viņa norāda, ka uzņēmuma izvēlētais darbības modelis ir veids, kā sniegt pienesumu vietējai ekonomikai, vienlaikus atbalstot sociāli nozīmīgas iniciatīvas. Sabiedrība palīdz rast risinājumu sociālai problēmai un izaicinājumiem, ar kuriem valsts un pašvaldības vai cilvēki paši saviem spēkiem netiek galā. Ieguvēji ir visi — gan sabiedrība, gan klienti, gan uzņēmums un tā sadarbības partneri.

Zīmola pirmājā kolekcijā «One of a kind collection» pieejami apdrukāti t–krekli un džemperi, kuru dizainu veidojusi apģērbu zīmola «One Wolf» dizainere Agnese Narņicka. Viņa radījusi ne tikai kolekcijas apdrukas un izšuvumus, bet arī apģērbu piegrieztnes. Kolekciju papildina keramiķes Sintijas Loginas radīti porcelāna auskari.

 

Iegādājoties jebkuru preci «A kind» interneta vietnē, daļa no uzņēmuma peļņas tiek konvertēta ziedojumā projektam «Miljons sveču grupu mājai». Labdarības projekts paredz mājvietas izveidi jauniem cilvēkiem ar smagiem traucējumiem, kuriem ikdienā ir nepieciešams liela apjoma atbalsts. Grupu māja būtu ne tikai dzīvesvieta, bet arī attīstošs un rehabilitējošs pakalpojums, izmantojot dažādas ikdienas aktivitātēs integrētas terapeitiskas metodes. «A kind» dibinātāja Evita atzīmē, ka, uzņēmumam attīstoties, «A kind» plāno paplašināt atbalstāmo iniciatīvu loku, tāpēc aicina dažādu sociālo iniciatīvu pārstāvjus sazināties ar uzņēmuma pārstāvjiem.

 

Plašāka informācija par jauno platformu — «A kind» mājaslapā.