Foto — «Narciss»

Gaidāmajā Rīgas modes nedēļā, kas norisināsies no 27. maija līdz 2. jūnijam, tiks prezentētas vairāk nekā piecpadsmit Latvijas modes dizaineru kolekcijas, toskait arī bērnu apģērbi, kā arī vairāku ārzemju zīmolu veikums. Pirmo reizi Baltijā notiks digitālās apģērbu kolekcijas skate, kuru sagatavojuši Ukrainas dizaineri. Modes nedēļas programmu papildinās arī filmu izlase kinoteātrī «Splendid Palace».

Ziņas Fold 23. maijs, 2022

Rīgas modes nedēļas atklāšanu 27. maijās plkst. 19.00 iezīmēs Ukrainas modes dizaineru digitālās apģērbu kolekcijas skate, kas radīta sadarbībā ar pirmo apģērbu dizaina skolu Ukrainā «Pushka School». Digitālo kolekciju tirdzniecības centrā «Spice» varēs aplūkot arī 28. un 29. maijā.

 

Modes nedēļas galvenās skates 1. un 2. jūnijā norisināsies pasākumu vietā «Hanzas perons», kur savas kolekcijas izrādīs latviešu modes zīmoli «Anna Led», «Narciss», «Natalija Jansone», «Selina Keer» un «Volga Vintage». Bērnu modi pārstāvēs zīmoli «Rock and Mouse», «Paade Mode» un «Pafingo». Savukārt zīmoli «Amelii» un «Dobrzanska» savas kleitu kolekcijas 31. maijā prezentēs viesnīcā «Grand Hotel Kempinski Riga». 30. un 31. maijā norisināsies zīmolu «Saint Key» un «QooQoo» prezentācijas, kā arī apģērbu zīmola «Iveta Vecmane» un rotaslietu zīmola «Verba» kopīga prezentācija.

Gaidāmās modes nedēļas goda viesi ir zīmols «Moel Bosh» no Uzbekistānas un igauņu zīmols «Ivo Nikkolo». «Kolekcijas «Paaudžu pavedieni» iedvesmas avots ir Uzbekistānas ģimenes tradīcijas un lietišķā māksla tās spilgtākajās izpausmēs. Kolekcijas apģērbi — mēteļi, jakas un kleitas — ir izšūti ar roku, un izšuvumos ir atainota koku tematika, kas simbolizē ģimenes saites un bērnības atmiņas,» par savu jauno kolekciju stāsta «Moel Bosh» dizainere Zuhra Inata. Savukārt «Ivo Nikolo» dizaineri iedvesmojušies no atpūtas: «Mūsu jaunā kolekcija «Atpūta. Pārstartēšana. Atjaunošana» iemieso emocionālo un fizisko spēku atjaunošanas nozīmi kā vienu no galvenajiem elementiem ceļā uz mērķu sasniegšanu.»

 

Modes nedēļas laikā kinoteātī «Splendid Palace» tiks demonstrēta modes filmu izlase par trīs ikoniskiem modes dizaineriem — Žanu Polu Gotjē, Pjēru Kardēnu un Martēnu Marželu. Sestdien, 28. maijā, plkst. 17.00 filmu seansu sēriju atklās Žana Pola Gotjē autobiogrāfiskais mūzikls «Žans Pols Gotjē: Frīks un šiks» (Jean Paul Gaultier: Freak & Chic). Svētdien, 29. maijā, plkst. 18.00 uz lielā ekrāna tiks demonstrēta dokumentālā filma «Kardēna modes nams» (House of Cardin) par pirmo futūristu modē — Pjēru Kardēnu. Filmu cikls noslēgsies pirmdien, 30. maijā, plkst. 18.00 ar dokumentālo filmu «Martēns Maržela: viņš pats» (Martin Margiela: In His Own Words) par mūslaiku noslēpumaināko dizaineru, minimālsima virtuozu Martēnu Marželu.

 

Plašāka informācija par Rīgas modes nedēļas programmu — pasākuma mājaslapā.