«HC DOM» — Artūrs Skurstenis (bakalaura 2. kurss). Foto — Andra Marta Babre

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) modes dizaina studentu darbi šogad tiks prezentēti 9. jūnijā atjaunotajā Āgenskalna tirgū. Apmeklētāji varēs iepazīties ar 21 apģērba kolekciju. Studentu darbos šogad varēs sajust personīgu attieksmi, kas atklāsies gan viņu piedzīvotajos stāstos, gan fundamentālu dzīves vērtību un labākas nākotnes apcerē.

Ziņas Fold 27. maijs, 2022

LMA modes katedras vadītāja, dizainere Agnese Narņicka («One Wolf») norāda, ka šis gads, kas pārsātināts ar pārmaiņām un emocijām, radošiem cilvēkiem var būt gan krīzes brīdis jaunradē, gan mudinājums veidot personīgākus un spēcīgākus darbus. «Jaunie modes dizaineri šo laiku piedzīvo arī kā iespēju laiku, iedziļinoties modes vēstures gaitā, analizējot savu pieredzi un meklējot sakarības un skaidrojumus mūsdienu pasaules notikumos, tādējādi cenšoties paredzēt rītdienas svarīgos jautājumus sabiedrībai kopumā. Studentiem kļūst svarīgi izprast, kā mūs ietekmēs aktualitātes un, kā tas nākotnē varētu mainīt mūsu personīgo un profesionālo dzīvi,» stāsta Agnese.

 

LMA pasniedzēju komisija šogad izvērtēja 38 Modes dizaina apakšnozares bakalaura un maģistra programmas studentu darbus, modes skatē iekļaujot 21 studentu kolekciju. Jauno dizaineru kolekcijas ļaus iepazīt personīgus stāstus un iepazīt dažādus laikus — iegrimt 1990. gadu un milēniuma laika retrospekcijā, saņemot nostaļģijas, mīlestības un apmulsuma devu, kā arī ieskatīties modes pasaules nākotnē, kas sola mums ne tikai saistošu un stāstošu pieeju modes dizainam, bet arī spēju ieraudzīt un uzburt labākas un taisnīgākas pasaules ainu.

 

Modes skati organizē LMA dizaina nodaļa un modes mākslas katedra, piesaistot atbalstītājus un industrijas profesionāļus. Šī gada oficiālā modes skates fotogrāfe ir Andra Marta Babre, vizuālās identitātes autors ir Matīss Zvaigzne, audio dizaina autors — Brauer, savukārt skates vizuālais noformējums un koncepts ir modes katedras vadītājas Agneses Narņickas pārziņā.

 

Uzzināt vairāk par skatē iekļautajām kolekcijām iespējams, sekojot LMA Modes mākslas katedras vietnēm sociālajos tīklos Instagram un Facebook.