Publicitātes foto

5. un 17. maijā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) aicina vispārizglītojošo skolu pedagogus uz neformālās izglītības programmas «Vārds dizainam» bezmaksas praktiskajām tiešsaistes domnīcām, kurās tiks apspriesti dizaina rīki un metodes mācību procesam.

Ziņas Fold 2. maijs, 2022

DMDM rīkotās Dizaina domnīcas piedāvā skolotājiem no visas Latvijas iepazīties ar digitālajiem rīkiem attālinātai mācību stundu vadīšanai un gūt ierosmi jēgpilnu uzdevumu veidošanai mācību priekšmetā «Dizains un tehnoloģijas». Tiešsaistē kopā ar praktizējošiem profesionāļiem būs iespēja uzlabot gan savu digitālo pratību, gan izpratni par dizainu, atklājot citu pieredzi un izmantotās metodes mācību procesā.

 

Jēgpilnu produktu radīšana — praktiski padomi skolu programmai priekšmetā «Dizains un tehnoloģijas»

5. maijā plkst. 14.00–15.30 Latvijas Mākslas akadēmijas docente un Mākslas izglītības centra «Trīs krāsas» vadītāja Ilze Vītola dalīsies ar dizaina domāšanas principos balstīta mācību procesa nosacījumiem — kā skolas vidē mācīties apzināties un pētīt cilvēku vajadzības un dizaina problēmas, kā saplānot un nodrošināt darba procesu, kādus materiālus izvēlēties un no kā labāk atteikties. Sarunā tiks uzsvērta arī vērtēšanas loma ne vien, kā ierasts, uzdevumu noslēguma fāzē, bet visā mācīšanās procesā kopumā. Ilze Vītola rosinās pedagogus atcerēties dizaina patieso uzdevumu, kas noformulēts frāzē: «Labs dizains uzlabo cilvēku dzīvi, nevis piesārņo pasauli ar nevajadzīgām lietām».

 

Digitālo produktu dizains ar «Tet»

17. maijā plkst. 14.00–16.00 norisinās dizaina domnīca ar tehnoloģiju uzņēmuma «Tet» digitālo produktu dizaina lietpratējiem Artūru Vanagu un Edgaru Žildi. Teorētiskajā daļā tiks izzinātas lietotāju pieredzes dizaina izpētes metodes — darbnīcu veidošana un lietojamības testi —, kā arī vizuālā noformējuma nozīme — komponentu izstrāde, krāsu izvēle, kontrastu veidošana —, izmantojot industrijā populāro rīku «Figma». Nodarbības praktiskajā daļā eksperti kopā ar pedagogiem izmēģinās UX un UI dizainu metodes un rīkus darbībā.

 

Dalība abās dizaina domnīcās ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tāpēc DMDM aicina tām pieteikties savlaicīgi, aizpildot anketu. Noslēdzoties katrai no domnīcām, pasniedzēji saņems dalības apliecinājumu.