34. Rīgas modes nedēļas galvenais tēls

No 27. maija līdz 2. jūnijam notiks 34. Baltijas Modes federācijas rīkotā Rīgas modes nedēļa, kuras vadmotīvs šogad būs digitālā mode — joma, kura Covid–19 pandēmijas laikā piedzīvojusi strauju uzplaukumu.

Ziņas Fold 19. maijs, 2022

Par gaidāmās Rīgas modes nedēļas galveno tēlu organizatori ir izvēlējušies digitālu 3D avataru, kas pirms diviem gadiem bija redzams uz žurnāla «Pastaiga» vāka. Modes nedēļas organizatori atklāj, ka darbs veidots pandēmijas pirmā viļņa laikā, kad noteikto epidemioloģisko ierobežojumu dēļ nebija iespējams rīkot fotosesijas. Kopš tā publicēšanas šis vizuālais darbs savu aktualitāti nav zaudējis.

 

«Modes industrija nepārtraukti attīstās un izpēta arvien negaidītākus virzienus. Pēdējā laikā interesantākais no tiem ir virtuālo tērpu veidošana — šos tērpus ir iespējams piemērīt, vienkārši nospiežot dažas mobilā telefona pogas. Pirms pusgada mums šķita, ka digitālās kolekcijas ir tāla nākotne, taču jau tagad tās pieejamas ikvienam. Tieši tam vēlamies pievērst uzmanību gaidāmajā modes nedēļā,» stāsta Baltijas Modes federācijas prezidente Elena Strahova.

 

34. Rīgas modes nedēļas tēlu veidoja idejas autore un stiliste Olga Kolotova, dizainere Silvija Rudzika (3D dizains) un fotogrāfs Oļegs Zernovs (montāža un attēlu apstrāde). «Īstenojot projektu, vadījāmies pēc modes tendencēm, kas būs aktuālas vēl vairākus gadus. Tagad digitālā mode ir eksperimentu, radošuma lauks. Pagaidām šajā vidē ir maz komerciālu sastāvdaļu, taču nākotnē viss var krasi mainīties. Iespējams, digitālās kolekcijas aizstās fiziskās,» piebilst Olga.

 

Sekot pasākuma jaunumiem iespējams Rīgas modes nedēļas mājaslapā.