Foto — Miks Užāns

Iedvesmojoties no pandēmijas laika mājas apģērba, kas ienācis mūsu ikdienas stilā, un pagājušā gadsimta sporta tērpiem, sieviešu modes zīmola «Talented» vasaras kolekcija ļauj tās valkātājai justies spilgti un skaisti, neziedojot komfortu.

Ziņas Fold 24. maijs, 2022

«Talented» dizainere Indra Komarova saka, ka viņu allaž interesējuši veidi, kā modi padarīt pēc iespējas ērtāku un funkcionālāku, un šobrīd šī pieeja kļuvusi teju par nepieciešamību: «Nupat aizgājušie pandēmijas gadi ir uzstādījuši jaunu latiņu, liekot reglamentētajam darba apģērbam atkāpties ērto treniņbikšu priekšā, to valkātājiem strādājot no mājām.» Jaunās kolekcijas radīšanai dizainere iedvesmu meklēja 1970. un 1980. gadu sporta apģērbā, kas sevī apvieno gan komfortu, gan stilu un seksualitāti.

 

2022. gada vasaras kolekcijā sportiski silueti kombinēti ar dekoratīvām detaļām, piemēram, volāniem un bantēm, kas apģērbam piešķir spilgtāku raksturu. Savukārt kontrastējošie krāsu salikumi, izceltās vīles un košie ķīļveida ielaidumi, kas atsaucas uz retro treniņtērpiem, piešķir koptēlam dinamismu. Līdzās zīmolam raksturīgajiem kokvilnas kreklaudumiem šajā kolekcijā vairāk izmantoti trikotāžas audumi.

 

Indra par jauno kolekciju stāsta: «Sporta apģērbā ļoti būtiski ir tas, lai tērps būtu «atbalstošs» un valkātājai palīdzētu sasniegt viņas mērķus. Arī man ir svarīgi radīt apģērbu, kas palīdz sievietei sasniegt viņas mērķus — varbūt ne sportiskus, bet karjeras, pašizaugsmes vai pavisam ikdienišķus. Tā ir mana izpratne par ilgtspējīgu dizainu — ja apģērbs ir laikmetīgs, kvalitatīvi izgatavots, ērts, un valkātājai glaimojošs, tad tāds kalpos ilgi un izpelnīsies lietotājas cieņu un rūpes.»

 

Kolekcija tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.