Attēls — DMDM

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja (DMDM) izglītības programmas «Vārds dizainam» devītā sezona pievēršas problēmām, ar kurām Covid–19 pandēmijas radīto pārmaiņu rezultātā saskaras dizaina nozare, un šo problēmu risinājumiem. Ceturtā, noslēdzošā, notikumu sērijas sadaļa, kas norisināsies ceturtdien, 16. jūnijā, plkst. 18.00, veltīta tēmai «Pakalpojumu dizains».

Ziņas Fold 13. jūnijs, 2022

Pandēmijas laikā īpašu uzplaukumu piedzīvoja pakalpojumu dizains — dažādu nozaru klātienes pakalpojumu sniedzēji bija spiesti pielāgoties attālinātam formātam, un ievērojamas pārmaiņas piedzīvoja gan privātais, gan valstiskais, gan akadēmiskais sektors. DMDM rīkotajā lekcijā trīs dizaineri — Taneli Kerps (Tanel Kärp), Liene Kupča un Rūdolfs Strēlis — skaidros, kā pakalpojumu dizains šajā laikā uzlabojis mūsu ikdienu, kā norit sadarbība starp pasūtītāju un dizaineru šajā nozarē, kā arī izteiksies par to, ko nākotnē varam sagaidīt pakalpojumu dizainā.

 

Lektori:

Interaktīvā dizaina nodaļas vadītājam Igaunijas Mākslas akadēmijā Taneli Kerpam ir vairāk nekā divdesmit gadu pieredze dizaina jomā, strādājot ar sociālajiem un ilgtspējas jautājumiem un radot lietotājam draudzīgus produktus, pakalpojumus un sistēmas. Kā pieredzes un pakalpojumu dizainers viņš sadarbojies ar tādiem klientiem kā «Microsoft», «Fundwise», Tallinas pašvaldība u.c. Lekcija tiks sniegta angļu valodā.

 

Zīmolvedības un pakalpojumu dizaina stratēģei Lienei Kupčai ir liela pieredze komunikāciju nozarē un viņa piedalījusies daudzu jaunu biznesa produktu izstrādē. Liene ir arī ir Latvijas Mākslas akadēmijas lektore un viņa realizējusi dažāda mēroga projektus ar pašvaldību un valsts iestādēm veselības aprūpē, izglītībā un citās sfērās.

 

Rūdolfs Strēlis ir lietotāju pieredzes un pakalpojumu dizainers uzņēmumā «If Insurance». Iepriekš strādājis «LMT» kā inovāciju projektu vadītājs un Ekonomikas ministrijas Ārvalstu investīciju piesaistes nodaļā kā vecākais referents. Darbojies pie liela mēroga pakalpojuma dizaina projektiem gan publiskajā, gan privātajā sektorā.

 

Ikviens interesents aicināts pievienoties «Vārds dizainam» tiešsaistes lekcijai par pakalpojumu dizainu ceturtdien, 16. jūnijā, plkst. 18.00 pasākuma Facebook vietnē.