Foto — Kārlis Didrihsons

Līdz 24. jūlijam atvērta pieteikšanās ISSP Skolas kursam «Attīstot fotogrāfijas valodu» — divu gadu neformālās izglītības programmai laikmetīgajā fotogrāfijā, ko vada Latvijā un starptautiski pazīstami fotogrāfi un mākslas eksperti. Nodarbības sāksies šī gada septembrī un ir paredzētas dalībniekiem ar priekšzināšanām.

Ziņas Fold 30. jūnijs, 2022

ISSP Skolas mācību programma «Attīstot fotogrāfijas valodu» piedāvā dalībniekiem interaktīvu, radošu un kritisku vidi, kurā attīstīt savu vizuālo valodu un individuālo pieeju fotogrāfijā. Strādājot pie dažādiem projektiem pieredzējušu pasniedzēju vadībā, studenti attīsta izpratni par fotogrāfiju kā laikmetīgās mākslas mediju. Programmā dalībnieki apgūst plašu zināšanu un iemaņu spektru — sākot no ieskata laikmetīgās fotogrāfijas norisēs, vēsturē un teorijā, līdz pat savu autorprojektu izstrādei un prezentācijai kopīgā dalībnieku noslēguma izstādē. Programmas ietvaros regulāri notiek arī vieslekcijas, kurās ar savu pieredzi dalās mākslinieki, dažādu radošo profesiju pārstāvji un eksperti.

 

Nodarbības notiek darba dienu vakaros ISSP skolas telpā Rīgā, Berga Bazārā un programmas kopējais ilgums ir divi mācību gadi jeb 18 mēneši. Programma ir paredzēta jaunajiem fotogrāfiem vai fotogrāfijas interesentiem (neatkarīgi no vecuma), kuri vēlas padziļināt savu izpratni par fotogrāfijas mediju un sākt veidot patstāvīgus autorprojektus. Programmā nav iekļauti tehniskie kursi par fotogrāfijas pamatiem — tiek sagaidīts, ka studenti ir apguvuši šīs zināšanas citos kursos vai pašmācības ceļā.

ISSP Skola darbojas kopš 2011. gada un tajā pasniedz Latvijā un starptautiski atpazīstami fotogrāfi — Iveta Gabaliņa, Ieva Epnere, Arnis Balčus, Vika Eksta un Ieva Balode, kuratori un mākslas zinātnieki Solvita Krese, Laine Kristberga, Maija Rudovska un Evita Goze, kā arī citi mākslas eksperti. Liela daļa studentu pēc programmas absolvēšanas turpina aktīvi darboties fotogrāfijā — vieni turpina apgūt fotogrāfiju ārzemju augstskolās, citi attīstījuši karjeru mākslas vai komerciālās fotogrāfijas jomā tepat Latvijā. Starp ISSP Skolas absolventiem ir jau atpazīstami jaunie mākslinieki — Kristīne Krauze–Slucka, Annemarija Gulbe, Zanda Puče, Toms Harjo, Elīna Semane, Ieva Raudsepa, Kārlis Bergs un citi.

 

Līdz 30. jūnijam Berga Bazārā Elizabetes ielā 87 ir skatāma ISSP Skolas 2022. gada absolventu izstāde «Zem ādas». Jauno fotogrāfu darbos tiek pētīta attiecību fenomenoloģija dažādos kontekstos un paņēmienos. Izstāde ir atvērta no otrdienas līdz sestdienai laikā no plkst. 13.00 līdz 19.00. Ieeja bez maksas. Absolventu veidotās darbu sērijas apskatāmas arī tiešsaistē.

 

Pieteikties programmai «Attīstot fotogrāfijas valodu» iespējams līdz 24. jūlijam. Plašāka informācija par mācību programmu — ISSP Skolas mājaslapā.