Publicitātes attēls

Latvijas Ainavu arhitektu asociācija (LAAA) līdz 15. augustam pieņem darbus Latvijas Ainavu arhitektūras balvai 2022, kas šogad norisinās otro reizi. Kā balvas saturiskās un grafiskās identitātes zīme šogad tiek lietots 2022. gada augs — Eiropas saulpurene, kas simbolizē siltumu un gaismu.

Ziņas Fold 27. jūlijs, 2022

Latvijas Ainavu arhitektūras balva ir ainavu arhitektūras nozares meistarības sasniegumu skate, ko, turpinot 2019. gadā iesākto, LAAA rīko, lai izceltu pēdējo divu gadu un arī senākā laika periodā paveikto ainavu arhitektūras jomā. Ar skates un pavadošo pasākumu palīdzību LAAA popularizē Latvijas ainavu arhitektūras profesionāļu sasniegumus un veicina sabiedrības izpratni par ārtelpu kā kultūrvēsturisku, estētisku, ekoloģisku un sociālu vērtību.

 

Latvijas Ainavu arhitektūras balvā ir izvirzītas trīs nominācijas — «Ārtelpa», «Personības» un «Procesi». Katrā no nominācijām iekļautas vairākas kategorijas, kuras izveidotas saskaņā ar ārtelpas daudzveidību, ainavu arhitektūras starpdisciplināro raksturu un pilsēttelpas veidošanas kolektīvo dabu. Pieteikumus vērtēs starptautiskās un nacionālās žūrijas pārstāvji no dažādām nozarēm, izvērtējot katras kategorijas būtiskākās kvalitātes.

 

Latvijas Ainavu arhitektūras balvai līdz 15. augustam iespējams pieteikties LAAA mājaslapā. Apbalvošanas ceremonija plānota 2023. gada pavasarī. No darbu pieteikšanas sākuma līdz balvas pasniegšanas ceremonijai tiks organizēti publiski pasākumi, kam iespējams sekot līdzi arī LAAA Facebook lapā.