Attēls — «McCann Riga»

Šodien, 1. jūlijā, sākas darbu pieteikšana jau sešpadsmitajam Radošās izcilības festivālam «ADwards», kurā labākos Latvijas reklāmas un dizaina projektus vērtēs profesionāla starptautiskā žūrija. Darbus konkursam iespējams pieteikt līdz 21. augustam, savukārt «ADwards» apbalvošanas ceremonija norisināsies 15. septembrī.

Ziņas Fold 1. jūlijs, 2022

Festivālā «ADwards», ko rīko biedrība «Latvian Art Directors Club» (LADC), darbi tiks vērtēti divpadsmit kategorijās: integrētās kampaņas, TV un radio, interaktīvie un digitālie risinājumi, drukas māksla un dizains, preses un vides reklāma, zīmola stāsts, sabiedriskās attiecības, netradicionālā komunikācija, pasākumi un sponsorēšana, zīmola saturs un izklaide, radošās izcilības eksports, kā arī īpašā kategorijā jaunajiem radošajiem. Vērtēšanai iespējams iesniegt darbus, kas īstenoti laika periodā no 2021. gada 31. marta līdz 2022. gada 30. jūnijam.

 

«Šī gada festivāla radošais koncepts «Izcel savu izcilību» aicina radošo nozaru pārstāvjus ne tikai izcelt savas stiprās puses, bet arī «izcelt» balvas. To, ka mums ir ar ko lepoties, apliecina gan pagājušajā gadā iesniegtie 253 darbi, gan vairāki piešķirtie zelta ordeņi un žūrijas komisijas atzinīgie komentāri par Latvijas reklāmas industriju. Kā lielisku piemēru tam, ka izcilus darbus spēj radīt un īstenot gan radošās aģentūras, gan mazās studijas, gan neatkarīgie nozares profesionāļi, iespējams minēt Alises Zariņas un Danas Jurkjānes kampaņu «Esi mūsu Soross!» (klients — «Satori»), kas saņēma dubulto «ADwards» zelta ordeni,» uzsver LADC direktore Žanete Eglīte.

 

Šogad žūrijas darbs norisināsies klātienē, un darbus vērtēs nozarē atzīti reklāmas un grafiskā dizaina eksperti no Latvijas un ārvalstīm. Darbus festivāla konkursam iespējams pieteikt līdz 21. augustam, turklāt līdz 24. jūlijam pirmo darbu iespējams iesniegt bez maksas, neatkarīgie profesionāļi bez maksas varēs iesniegt pirmos divus darbus. Plašāka informācija par pieteikšanos un festivālu — «ADwards» mājaslapā.

 

Radošās izcilības festivālu «ADwards» rīko biedrība «Latvian Art Directors Club», bet komunikācijas koncepciju izstrādā aģentūra «McCann Riga». Svinīgā «ADwards» apbalvošanas ceremonija šogad norisināsies 15. septembrī.