Ilustrācija — FOLD

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina Latvijas kino un audiovizuālās nozares pārstāvjus piedalīties tirdzniecības misijā Dienvidkorejā, Busanā, kas norisināsies filmu tirgus «Cine Korea Expo» laikā no 2.–9. oktobrim. Pieteikties dalībai misijā iespējams līdz 1. augustam.

Atbalsts Fold 12. jūlijs, 2022

Korejā ir viena no piecām lielākajām filmu nozarēm pasaulē, savukārt «Cine Korea Expo» ir lielākais filmu tirgus Āzijas valstīs, kur satiekas dalībnieki no visa reģiona. Tirdzniecības misijas laikā dalībnieki varēs prezentēt Latvijas kino industrijas ekosistēmu, demonstrējot gan individuālu studiju darbu, gan spēju sadarboties un pielāgoties lielu sadarbības projektu realizēšanā.

 

LIAA norāda, ka dalība tirdzniecības misijā sniegs iespēju veikt jaunu tirgu izpēti, prezentēt savus produktus un pakalpojumus plašam iepircēju lokam, nostiprināt kontaktus ar jau zināmiem Āzijas valstu producentiem, kā arī iegūt jaunus klientus, organizēt tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem Latvijas stendā, piedalīties filmu tirgus profesionālajā programmā, apmeklējot seminārus, diskusijas un citus pasākumus, uzzināt vairāk par inovācijām un tendencēm nozarē un iepazīt nozares profesionāļus, kā arī novērtēt pieprasījumu un konkurentus, tādējādi palielinot sava uzņēmuma konkurētspēju.

 

Tirdzniecības misijas dalībnieki var saņemt atbalstu 80% apmērā transporta izmaksu un dalības maksas segšanai. Savukārt dalībnieku komandējuma un uzturēšanās izdevumus sedz pats uzņēmums. Pieteikties dalībai tirdzniecības misijā iespējams līdz 1. augustam. Plašāka informācija par pieteikšanos un pieejamo atbalstu — LIAA mājaslapā.