Publicitātes attēls

Līdz 26. augustam iespējams pieteikt savu dalību «Enerģētikas hakatonā», kurā piecu dienu laikā dalībniekiem būs iespēja strādāt pie AS «Latvenergo» izvirzītajiem izaicinājumiem, radot inovatīvas idejas, iegūstot jaunus sadarbības partnerus, kā arī sacenšoties par naudas balvu.

Atbalsts Fold 18. augusts, 2022

Lai sekmētu energoefektivitāti Eiropas Zaļā Kursa ietvaros, akciju sabiedrība «Latvenergo» pirmoreiz uz dalību jaunu risinājumu ģenerēšanā aicina ne tikai studentu komandas un jaunuzņēmumus, bet arī pieredzējušus IT profesionāļus, datu analītiķus un ikvienu interesentu. Hakatons no 5. septembra līdz 9. septembrim norisināsies tiešsaistē ar noslēguma pasākumu 9. septembrī klātienē, «Impact Hub Liepāja» telpās. Pasākuma mērķis ir iegūt jaunas idejas IT risinājumiem, kas veicinās energoefektivitāti, plašāku saules paneļu izmantošanu un efektīvāku elektromobiļu uzlādes staciju tīkla pārvaldību.

 

«Jaunākās inovācijas bieži vien ir ģeniālas iepriekšējo ideju iterācijas, kad ir iespējams būtiski uzlabot, padarīt klientu vajadzībām piemērotāku un veiksmīgi attīstīt konkurējošu piedāvājumu jau starp zināmiem produktiem vai pakalpojumiem,» stāsta AS «Latvenergo» attīstības direktors Kaspars Cikmačs.

 

Hakatona dalībnieki aicināti risināt vienu no trīs  AS «Latvenergo» izvirzītajiem izaicinājumiem:

  •  radīt programmu, kas ļauj piekļūt vairāku ražotāju invertoriem klientu saules moduļu datus integrējot «Elektrum» mājas lapā un mobilajā aplikācijā,
  •  izveidot uzlādes staciju stāvvietu kontroles rīku, kas var uzlabot stāvvietu pareizu lietošanu un to pieejamību elektromobiļu uzlādei,
  • izstrādāt sistēmu mājsaimniecības elektroenerģijas patēriņa detalizētai analīzei, identificējot patēriņa veidotājus.

 

Visa hakatona laikā dalībnieki varēs konsultēties ar enerģētikas un uzņēmējdarbības ekspertiem. Labākās idejas autori saņems 5 000 eiro naudas balvu, kā arī iespēju kļūt par AS «Latvenergo» sadarbības partneri. Pieteikšanās «Enerģētikas hakatonam» ir atvērta līdz 26. augustam. Pretendenti savu dalību var pieteikt, elektroniski reģistrējoties šeit.

 

Enerģētikas hakatonu organizē AS «Latvenergo» sadarbībā ar biedrību «Zaļo un Viedo Tehnoloģiju klasteris». Plašāka informācija par hakatonu un AS «Latvenergo» izaicinājumiem atrodama «Zaļo un Viedo Tehnoloģiju klastera» mājaslapā.