Publicitātes attēls

Šogad Dzejas dienu laikā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) notiks divas radošās darbnīcas — 5. septembrī gaidāma eksperimentāla dzejas dizaina darbnīca ar dzejnieku Ronaldu Briedi, bet 6. septembrī notiks darbnīca jauniešiem «Atgriezumu dzeja».

Ziņas Fold 30. augusts, 2022

Dzejas dizains

Eksperimentālajā dzejas un dizaina darbnīcā apmeklētāji profesionāla dzejnieka un dzejas pedagoga Ronalda Brieža vadībā radīs savu dzeju, iedvesmojoties no Latvijas dizaina vēstures un tagadnes DMDM ekspozīcijā «Dizaina process». Darbnīcas dalībnieki praktiski iepazīs dizaina un dzejas saskares punktus — iedvesmu, ideju ģenerēšanas un radīšanas procesu —, kā arī rezultātā nonāks pie sava dzejoļa. Dzejas radīšanas procesā tiks apgūtas un izmantotas gan dzejas pedagoģijas, gan dizaina metodes, tās kombinējot.

 

Darbnīca notiks 5. septembrī plkst. 18.00. Pasākums piemērots dalībniekiem no 16 gadu vecuma neatkarīgi no zināšanām par dzeju un dizainu. Lai piedalītos darbnīcā, interesentiem iepriekš jāreģistrējas.

 

Atgriezumu dzeja

Darbnīcā «Atgriezumu dzeja» jaunieši piedalīsies dzejas un dizaina eksperimentā, kuru vadīs dzejniece un filozofijas studente Paula Lūcija Lejiņa. Viņas vadībā jaunieši radīs mākslas darbus, izmantojot DMDM materiālus, piemēram, bukletus, grāmatas un plakātus. Darbnīcā būs iespēja apvienot dzejas radīšanu ar dizainera darbu, strādājot kolāžas tehnikā vai veidojot izsvītrojamu dzeju (blackout poetry).

 

Darbnīca notiks 6. septembrī plkst. 17.00. Pasākums piemērots dalībniekiem no 13 gadu vecuma neatkarīgi no zināšanām par dzeju un dizainu. Lai piedalītos darbnīcā, interesentiem iepriekš jāreģistrējas.