Foto — Filips Šmits

Žurnāls «Foto Kvartāls» jeb «FK» sadarbībā ar mākslas galeriju «M/Gallery» un uzņēmumu «Baltijas Foto Serviss» līdz 2. oktobrim gaida jauno Latvijas fotogrāfu pieteikumus «FK Balvai 2022». Dalība konkursā piedāvā iespēju fotogrāfiem prezentēt savus darbus plašākai auditorijai, saņemt kritiku un ieteikumus no ekspertiem, kā arī iegūt vērtīgu pieredzi turpmākai attīstībai.

Ziņas Fold 13. septembris, 2022

Konkurss risināsies divās kārtās — no iesūtītajām sērijām «FK» komanda izvēlēsies desmit nominantus finālam jeb otrajai kārtai, kas notiks publisku prezentāciju veidā kultūras centrā «M/Darbnīcā» 20. oktobrī plkst. 18.30. Finālistus vērtēs žūrija — mākslas kritiķe Santa Hirša, «M/Darbnīcas» vadītāja Maija Moira Mazanova un žurnāla «FK» galvenais redaktors un festivāla «Rīgas Fotomēnesis» direktors Arnis Balčus. Komentārus vai jautājumus par nominētajiem darbiem varēs izteikt arī skatītāji.

 

«FK Balvas» ieguvējs saņems iespēju rīkot personālizstādi «M/Gallery», «Baltijas Foto Serviss» dāvanu karti 150 eiro vērtībā, jaunākās biedrības «Kultkom» izdotās grāmatas, kā arī savu darbu publikāciju žurnālā «FK». Visi finālisti saņems «FK» ikgadējo izdevumu «Latvijas fotogrāfija 2022», kas iznāks oktobrī.

«Balvas lielākais ieguvums ir pieredze, kuru nevar gūt, vienkārši liekot savus darbus Instagram. Komunikācija ar auditoriju, mācīšanās runāt par saviem darbiem, pieredze izstādes organizēšanā — tas viss nāk par labu fotogrāfa attīstībai,» norāda Arnis Balčus. «FK Balva» norisinās kopš 2015. gada, un iepriekš to ieguvuši šobrīd jau atpazīstami autori, kā Vika Eksta, Filips Šmits un Annemarija Gulbe.

 

Konkursa rīkotāji uzsver, ka tajā var piedalīties ikviens jaunais Latvijas fotogrāfs: «Lai gan «jaunā autora» jēdziens ir plaši interpretējams, pieteikties «FK Balvai» aicinām fotogrāfus, kuri ir savas karjeras sākuma posmā. Ar to domājam tos, kuriem nav vēl bijusi iespēja piedalīties nozīmīgās, profesionāli kūrētās izstādēs un kuri nav iepriekš uzvarējuši starptautiski atzītos fotogrāfijas konkursos. Vecuma ierobežojuma nav, taču ierasti dalībnieki ir jaunāki par 30 gadiem.»

 

Dalība «FK Balvas» konkursā ir bez maksas. Plašāka informācija un pieteikšanās — «FK» mājaslapā.