Publicitātes attēls

14. septembrī, kvartālā «Jaunā Teika» notiks interaktīva diskusija «Pilsētu nākotne jauniešu acīm». Tajā aktīvi pilsētvides veidotāji Latvijā, zem un virs 30 gadu sliekšņa, vadīs sarunu un kopā meklēs iespējas, kā padarīt mūsu pilsētas saistošas jauniešiem un kā rosināt viņu iesaisti to attīstībā.

Ziņas Fold 13. septembris, 2022

Diskusijas rīkotāji — tehnoloģiju uzņēmums «Accenture Baltics» un biedrība «Vefresh» — norāda, ka pēdējo gadu laikā politikas veidotāji, uzņēmēji, mārketinga u.c. speciālisti ir nomainījuši savu fokusu no «mileniāļiem» uz Z paaudzi, kura diktē tehnoloģiju patēriņu un ienes pilsētā jaunus paradumus, kas lēnām, bet pārliecinoši sāk noteikt dienaskārtību mūsu pilsētās. Jaunieši ir noraizējušies par vides kvalitātes jautājumiem un aktīvi cenšas līdzsvarot savas ikdienas dzīves izaicinājumus ar vēlmi virzīt pārmaiņas sabiedrībā. Diskusijā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem — vai un kādā veidā jaunieši ir gatavi piedalīties pilsētu attīstībā, un vai viņiem ir šādas iespējas?

 

Diskusija «Pilsētu nākotne jauniešu acīm» aicina iedvesmoties no jaunajiem ekspertiem un uzņēmējiem, kuri cīnās par zaļākām, ērtākām un dinamiskākām pilsētām. Diskusijas laikā varēs arī uzzināt, ko citu paaudžu pārstāvji dara, lai pielāgotu pilsētas jauniešu interesēm, kā arī varēs noskaidrot, kādas ir jauniešu iespējas iesaistīties pilsētu izaugsmē.

 

Par jauniešu izaicinājumiem un iespējām runās Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāvis Valts Murāns. Viņam pievienosies TV raidījumu vadītāja, modele un divu bērnu mamma Māra Sleja, kā arī Tallinas kvartāla, biedrības «Free Riga» un Dzīves kvalitātes dizaina institūta «Viskaļi» pārstāvis Mārcis Rubenis Sakalovskis un jaunuzņēmuma «OX Drive» līdzdibinātājs Kristiāns Karlsons. Diskusiju vadīs «Accenture Baltics» inovāciju projektu vadītājs un izstrādātājs, Latvijas Universitātes Medicīnas tehnoloģiju projektu studijas (DF LAB) projektu vadītājs un «Radio Naba» ētera personība Kaspars Eglītis.

 

Pasākums norisināsies 14. septembrī no plkst. 18.00 kvartāla «Jaunā Teikā» ēkā «Fantadroms» Gustava Zemgala gatvē 74 a. Uz diskusiju aicināti ierasties visi interesenti bez pieteikšanās. Bezmaksas pasākumam sekos brīvas sarunas pie uzkodām, kā arī pasākuma atbalstītāju «Gardu muti» un «Kokmuižas alus» dzērieniem. Plašāka informācija par pasākumu — tā Facebook vietnē.

 

«Pilsētu nākotne jauniešu acīm» ir nu jau sestā «Accenture Baltics» un inovāciju kustības «Vefresh» organizētā «Open Innovation Meetup» diskusija par aktuāliem izaicinājumiem pilsētvidē ar mērķi veicināt konstruktīvas pārmaiņas tajā. Pasākumu sērijā dažādu nozaru pārstāvji tiek aicināti dalīties savā pieredzē inovāciju veidošanas procesā, sākot no ideju izstrādes līdz risinājumu testēšanai un ieviešanai. Pasākumos notiek atvērta viedokļu apmaiņa un savos pieredzes stāstos līdz šim dalījušies arhitekti, jaunuzņēmumu dibinātāji, dizaineri, inovāciju vadītāji, reklāmas speciālisti, pašvaldību darbinieki, programmētāji, bioētikas pētnieki, juristi un vairāki citi.