Attēls — LADC

Līdz 28. oktobrim noritēs pieteikšanās LADC Reklāmas skolai — Latvijas reklāmas profesionāļu veidotai izglītības programma, kurā apmāca un iedvesmo nākamos Latvijas radošos profesionāļus. Skolā iespējams iepazīt visus reklāmas nozīmīgākos procesus, gūt praktisku ieskatu industrijā, kā arī uzlabot savas profesionālās iemaņas.

Ziņas Fold 10. oktobris, 2022

LADC Reklāmas skolas audzēkņi apgūs radošo koncepciju izstrādi, tekstu rakstīšanu, māksliniecisko vadību (art direction — angļu val.), producēšanu (production — angļu val.), projektu vadību, digitālos risinājumus un nestandarta reklāmas virzienus. Būs iespējams personīgi iepazīties ar nozares līderiem, kā arī viesoties un praktizēties Latvijas lielākajās aģentūrās un studijās. Skolā liels uzsvars ir likts uz profesionālo prasmju izkopšanu, un tiek uzdoti arī praktiski mājasdarbi, piemēram, ideju izstrāde un risinājumi reklāmām, ko studenti veic, daloties komandās un strādājot mentora vadībā. Absolvējot skolu, katram studentam būs izveidots savs darbu portfolio.

 

Kā norāda biedrība «Latvian Art Directors Club» (LADC), Reklāmas skolas pasniedzēji ir vairāk nekā piecdesmit «reklāmas dzīves labākie pazinēji, ideju celmlauži, reklāmas praktiķi ar daudzu gadu pieredzi». Mācību programmas organizatori uzsver, ka talantīgākos studentus aģentūras aicina darbā uzreiz pēc studiju absolvēšanas

 

Studijas sāksies novembrī, bet jūnijā tiks svinēts izlaidums. LADC Reklāmas skola notiek divas reizes nedēļā — pirmdienās un trešdienās laikā no plkst. 10.30 līdz 15.00. Nodarbības plānotas hibrīdrežīmā — gan klātienē, gan attālināti, lai nodrošinātu iespēju studēt neatkarīgi no epidemioloģiskās situācijas un studenta atrašanās vietas.

 

Lai pretendētu iekļūt LADC Reklāmas skolas 2022./2023. gada klasē, interesentiem jāizpilda divi darba uzdevumi — jārada reklāma vegāniskajam pienam un jāizstrādā kampaņas ideja palīdzības aktivizācijai Ukrainai. «Gaidām asprātīgus risinājumus un idejas. Labāk, lai tie piesaista uzmanību, nevis mēģina izpatikt visiem. Maketā nav jāliek daudz informācijas, nav jādomā par likumdošanas ierobežojumiem vai obligātajiem tekstiem, vissvarīgākais, lai ir oriģināla ideja,» aicina LADC.

 

Studijas LADC Reklāmas skolā ir maksas, taču radošās aģentūras «Magic» un «McCann Riga» piedāvā divas stipendijas studiju maksas līdzfinansēšanai. Plašāka informācija par Reklāmas skolu pieejama LADC mājaslapā.