Foto — Reinis Hofmanis

ISSP Skola aicina fotogrāfus un māksliniekus pieteikties gadu garai mentoringa programmai ilgtermiņa fotogrāfijas projekta attīstīšanai. Programmu gada garumā vadīs Latvijā pazīstami mākslinieki un ISSP Skolas pasniedzēji Reinis Hofmanis un Iveta Gabaliņa. Pieteikšanās — līdz 1. decembrim.

Ziņas Fold 23. novembris, 2022

Kopš 2020. gada ISSP īsteno mentoringa programmu Latvijas māksliniekiem un fotogrāfiem, kuri vēlas attīstīt savu vizuālo valodu un gada garumā strādāt pie fotogrāfijas autorprojekta, saņemot pieredzējošu mentoru konsultācijas un domubiedru grupas atbalstu.

 

Programmas gaitā dalībnieki strādās pie vizuāli un saturiski vienotiem fotogrāfijas projektiem, saņemot atbalstu projekta idejas konceptuālajā attīstīšanā, darbu atlasē un piemērotāko prezentācijas formātu izvēlē, kā arī tehniskās realizācijas aspektos. Programmas trešā cikla mentori 2022./2023. gadā ir mākslinieki Reinis Hofmanis un Iveta Gabaliņa. Dalībniekiem būs iespēja individuāli konsultēties arī ar grāmatu dizaineru Alekseju Muraško un iepriekšējo ciklu mentori — mākslinieci Viku Ekstu.

 

Programmas noslēgumā 2023. gada rudenī dalībnieku veidotie projekti tiks prezentēti grupas izstādē. ISSP Mentoringa programmas mērķauditorija ir Latvijas mākslinieki un fotogrāfi, kuri jau ir apguvuši fotogrāfiju specializētā mākslas programmā vai pašmācības ceļā un vēlas attīstīt autorprojektu par sev interesējošu tēmu.

 

Lai dotu iespēju piedalīties arī ārpus Rīgas vai Latvijas dzīvojošiem māksliniekiem, programmas pamatnodarbības notiks tiešsaistē. Pieteikšanās atvērta līdz 1. decembrim. Programmas provizoriskais sākums — 7. decembris.

 

Plašāka informācija par ISSP Mentoringa programmu — ISSP mājaslapā.