Publicitātes foto

Ceturtdien, 17. novembrī, plkst. 19.00 kultūrvietā «Bolderāja» norisināsies žurnāla «Foto Kvartāls» («FK») gadagrāmatas «Latvijas fotogrāfija 2022» atklāšanas svētki. Grāmatā ir lasāmas publicistu Alises Tīfentāles, Santas Hiršas, Santas Remeres un Sergeja Kruka esejas, kā arī īsas intervijas ar teju piecdesmit Latvijas fotogrāfiem, kuru darbi publicēti iepriekšējās vienpadsmit gadagrāmatās.

Ziņas Fold 16. novembris, 2022

«FK» gadagrāmata «Latvijas fotogrāfija 2022» tiecas atainot šodienas Latvijas fotogrāfijas kopainu, vienlaikus kalpojot par ceļvedi visās iepriekšējās gadagrāmatās.

 

«Ne tikai pēc daudziem gadiem, bet jau tagad «FK» izdotās gadagrāmatas lielā mērā atspoguļo to, kāda ir Latvijas fotogrāfija 21. gadsimta sākumā. Šis izdevums tik pašreflektīvs sanāca pavisam nejauši. Sākotnējā ideja bija uzaicināt tos, kuri raksta un domā par fotogrāfiju, bet tad, kad ieraudzījām rezultātu, bija skaidrs, ka teju visi teksti ir par mums pašiem — ne tikai Latvijas fotogrāfiju, bet arī «Foto Kvartālu»un tā gadagrāmatām,» izdevuma ievādā raksta tā redaktors Arnis Balčus.

 

184 lappušu biezā grāmata izdota 200 eksemplāros un ir pieejama «FK» mājaslapā. Grāmatas dizainu veidojis Aleksejs Muraško.