«Mini Explorer» rotaļlietas. Foto — Alens Līdaks

Zīmols «Mini Explorer» piedāvā mūsdienīgas un ilgtspējīgas koka spēļmantas, kas bērniem ļauj drošā veidā iesaistīties ikdienas aktivitātēs kopā ar vecākiem. Lakoniskā dizaina rotaļlietas — darba rīki, virtuves piederumi un skaistumkopšanas atribūti — tiek ar rokām izgatavotas no ozolkoka atgriezumiem.

Ziņas Fold 29. novembris, 2022

Ideja radīt koka rotaļlietas, kas ataino sadzīves priekšmetus, radās 2021. gadā, kad zīmola veidotāji nesen bija kļuvuši par jaunajiem vecākiem. «Mēs redzam, ka ikdienā bērniem visvairāk interesē sadzīve priekšmeti, ar kuriem darbojas ģimene. Ja vecākam rokās ir urbis, arī bērns vēlas redzēt to savās rokās un likt to lietā. Tomēr šie priekšmeti ne vienmēr ir droši bērnam,» norāda zīmola veidotāji.

 

Lai ļautu bērniem iesaistīties ikdienas darbos droši, draugi nolēma apvienot savas profesionālās prasmes, dibinot «Mini Explorer». Par stratēģiju un mārketingu uzņēmumā rūpējas Diāna Liepiņa, kurai ir vairāk nekā desmit gadu pieredze zīmolu vadībā, pirmsskolas izglītības pedagoģe Karīna Āboltiņa veido zīmola saturu un komunikāciju, savukārt par rotaļlietu izgatavošanas procesu atbild Artis Kukemilks — pieredzējis ražošanas vadītājs. Zīmola grafiskā dizaina veidošanai piesaistīts fotogrāfs un dizainers Alens Līdaks.

Šobrīd «Mini Explorer» piedāvā piecus rotaļlietu komplektus — dažādus darbarīkus, skaistumkopšanas piederumus un virtuves rīkus. Rotaļlietas ļauj bērnam līdzdarboties pieaugušajiem, vienlaikus palīdzot attīstīt motoriku, kognitīvās prasmes un radošumu. Lai nodarbinātu bērna maņas, spēļmantu dizainā pievērsta uzmanība faktūru, svara, izmēra un krāsu dažādībai. Rotaļlietas veidotas arī pēc iespējas funkcionālas, piemēram, spogulis ir gana liels, lai sevi aplūkotu, bet ar ķemmi var itin labi sakārtot matus.

 

Veidojot mūsdienīgas koka rotaļlietas, zīmols cer piedāvāt ilgtspējīgu alternatīvu plastmasas spēļmantām. «Mini Explorer» produkti ar rokām tiek izgatavoti no ozola masīvkoka atgriezumiem — katra detaļa tiek rūpīgi izgriezta, noslīpēta un nokrāsota —, dodot jaunu dzīvi koksnes atlikumiem. Lai rotaļlietas saglabātu savu aktualitāti un tās varētu lietot no paaudzes paaudzēs, priekšmetu dizains veidots minimāls, izceļot koka dabīgo tekstūru, kas kombinēta ar pasteļtoņiem.

 

Plašāka informācija par zīmolu un «Mini Explorer» rotaļlietām — uzņēmuma mājaslapā.