Latvijas Dizaina gada balvas 2023 grafiskais dizains — Kirils Kirasirovs

Latvijas Dizaina centrs, FOLD un «Madara Cosmetics» aicina dizainerus un dizaina pasūtītājus uz Latvijas Dizaina gada balvas (LDGB) vakaru «Dizaina rudens», kas notiks 10. novembrī plkst. 18.30 Laubes namā. Pasākumā neformālā gaisotnē dalīsimies ar rudens aktualitātēm dizainā un aplūkosim atjaunoto Laubes namu.

Ziņas Fold 8. novembris, 2022

Pasākumā pulcēsies dizaina kopiena — dizaineri, dizaina izstrādātāji un pasūtītāji, mediji un dizaina lietotāji —, lai dalītos ar dizaina jaunumiem, apspriestu dizaina aktualitātes un veidotu un attīstītu sadarbības. Ar īsām prezentācijām uzstāsies šoruden aktuālu dizaina darbu autori, bet Latvijas Dizaina gada balvas rīkotāji informēs par darbu iesniegšanas un vērtēšanas procesu konkursā.

 

«Dizaina rudens» norises vieta — arhitekta Eižena Laubes 1924. gadā projektētā ēka — ir kultūras piemineklis, kas jaunu sākumu piedzīvojis pagājušajā gadā, kļūstot par «Madara Cosmetics» dibinātāju īpašumu. Nams šobrīd atvēlēts uzņēmuma komandai, kļūstot par satikšanās, eksperimentālu projektu īstenošanas, mākslas un kultūras pasākumu norises vietu.

Pasākuma programma

Ierašanās no plkst. 18.00

18.30–18.40

Ievadvārdi. Latvijas Dizaina centra vadītāja Dita Danosa

18.40–19.30

Rudens aktualitātes dizainā:

  • Patriotu mēneša komunikācija Rīgā — Dārta Apsīte, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Digitālās komunikācijas nodaļas vadītāja;
  • Ziedojumu abonēšanas serviss «Stopify» — Māris Upenieks, radošais direktors;
  • «Madara Cosmetics» komunikācijas kampaņa leģendārajā Parīzes tirdzniecības centrā «Galeries Lafayette Paris Haussmann» — Lotte Tisenkopfa–Iltnere un Liene Drāzniece, «Madara Cosmetics» līdzdibinātājas.

19.30—21.00

Laubes nama apskate dizainera Jāņa Donska pavadībā un sarunas neformālā gaisotnē.

 

Pasākums notiks Laubes namā Rīgā, Baložu ielā 20a. Lai piedalītos pasākumā, interesentiem jāaizpilda reģistrācijas anketa. Vietu skaits ierobežots.

 

Pasākumu organizē Latvijas Dizaina centrs sadarbībā ar «Madara Cosmetics» un radošo industriju komunikācijas platformu FOLD.

 

Latvijas Dizaina gada balva ir augstākais apbalvojums dizaina jomā Latvijā, ko pasniedz ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru sasniegumus, kā arī veicināt Latvijā radīta dizaina izmantošanu un dizaina nozares attīstību. Rudens darbu iesniegšana balvai ir atvērta līdz 15. novembrim. Vairāk informācijas par konkursu — Latvijas Dizaina gada balvas mājaslapā.