Dizains — «NRJA», attēls — «Vizulo»

Arhitektu birojs «NRJA» sadarbībā ar gaismekļu ražotāju «Vizulo» ir radījis dizaina gaismas ķermeni «No rules». Tas ir daļa no «NRJA» veidotā interjera «Vizulo» jaunajai izstāžu telpai biroju ēkā «Red line».

Ziņas Fold 16. novembris, 2022

«NRJA» («No Rules Just Architecture») veidotais gaismeklis «No rules» ir minimāla, tīra LED lampa lietošanai iekštelpās. Abas krustu veidojošās līnijas dalās uz pusēm un viena otru šķērso 90 grādu leņķī. Atkarībā no tā, kādā virzienā gaismas objekts pagriezts, stiprinot pie griestiem, mainās gaismekļa iemiesotais vēstījums — no ortogonālas skaidrības uz vispārpieņemtā noliegumu.

 

«Ar vienādmalu krustu dažādos kartogrāfiskos materiālos un grafiskās datorprogrammās tiek atzīmēts režģis, kas palīdz orientēties attēlā un ievērot doto rāmi. Lai izdarītu kaut ko ārpus rāmja, ir jāsaņemas paust savu viedokli, kas neatbilst vispārpieņemtajam. «No rules» ir šī nākamā soļa simbols — X formas krusts tiek lietots, lai nostrīpotu iepriekšējo risinājumu un rastu iespēju doties tālāk pa savu ceļu,» tā produktu raksturo autori.

 

Gaismas ķermenis ir ražots Latvijā — energoefektīvu gaismas risinājumu uzņēmumā «Vizulo», kas specializējas pilsētvides, industriālos un arhitektūras LED gaismekļos.