Publicitātes attēls

Līdz 2023. gada 31. maijam arhitekti, dizaineri, kultūras mantojuma speciālisti, tulki, mūziķi un mākslinieki var pieteikties programmas «Culture Moves Europe» radošo braucienu stipendijai redzesloka un starptautiskās prakses paplašināšanai.

Atbalsts Fold 4. novembris, 2022

«Culture Moves Europe» stipendijai var pieteikties tikai fiziskas personas vai 2–5 fizisku personu grupas. Atbalsts ir pieejams ikvienam kultūras profesionālim no 18 gadu vecuma, kurš legāli dzīvo valstī, kas piedalās programmā «Radošā Eiropa». Pieteikties var mākslinieki un kultūras profesionāļi, kuri strādā arhitektūras, kultūras mantojuma, dizaina un modes dizaina, literārā tulkojuma, mūzikas, vizuālās mākslas un skatuves mākslas nozarēs.

 

Stipendija atbalsta radošos ceļojumus, kas paplašina mākslinieku un kultūras profesionāļu redzesloku un starptautisko praksi, tiecoties pēc kāda no šiem mērķiem:

  • Iepazīt: atklāt Eiropas daudzveidīgo kultūras mantojumu, lai bagātinātu un attīstītu savu radošumu;
  • Radīt: kopīgi radīt un attīstīt projektus ar māksliniekiem un kultūras profesionāļiem no citām valstīm;
  • Mācīties: piedalīties neformālajā izglītībā;
  • Sazināties: attīstīt vai padziļināt starptautiskās profesionālās attiecības.

Ceļojumu stipendiju nevar izmantot, lai finansētu uzstāšanos vai savu darbu izrādīšanu profesionālā vidē (izstāžu atklāšana, izstāde, koncerts, performance).

 

Stipendija pieejama vienam nepārtrauktam radošajam ceļojumam uz vienu galamērķi. Brauciena ilgums vienai personai — no 7 līdz 60 dienām, personu grupām — no 7 līdz 21 dienai. Stipendija sedz ceļa izmaksas 350–700 eiro un dzīvošanas izmaksas 75 eiro dienā. Iespējama papildu izmaksu segšana, ceļojot uz tālākiem reģioniem.

 

Pieteikties atbalstam var jebkurā laikā līdz norādītā termiņa beigām. Pieteikumi tiek izskatīti un apstiprināti katru mēnesi. Radošo braucienu jāveic viena gada laikā no stipendijas saņemšanas līguma parakstīšanas brīža. Atbalsta programmas nolikums un pieteikšanās — Eiropas Komisijas mājaslapā. Radošo braucienu stipendiju projektu finansē programma «Radošā Eiropa» un administrē Gētes institūts.