Publicitātes foto

Novembra beigās tika atklāta iepakojuma un galda spēļu ražotne «Folded Box» ar Baltijā unikālu tehnoloģisko procesu, kas ļauj izgatavot cietā kartona kastes. Atbildot uz pandēmijas izraisītajām pārmaiņām piegādes ķēdēs, uzņēmums cer piedāvāt augstas kvalitātes ilgtspējīgus produktus kā alternatīvu Āzijā ražotajiem iepakojumiem. «Folded Box» ražotnē tiks izgatavotas arī «Brain Games» galda spēles.

Ziņas Fold 12. decembris, 2022

Investējot vairāk nekā 1,7 miljonus eiro jaunu iekārtu iegādē, jaunā «Folded Box» ražotne uzsākusi darbu 2700 kvadrātmetru plašās telpās Mārupē, un 2023. gadā uzņēmums plāno izgatavot vairāk nekā 2,5 miljonus cietā kartona kastu. «Līdz šī gada beigām jaunajā «Folded Box» ražotnē tiks iedarbinātas divdesmit divas jaunas iekārtas, tajā skaitā tādas retas tehnoloģijas kā pužļu izciršanas līnija, kāršu izciršanas iekārta un pilnas komplektācijas ploteris. Jaunākais papildinājums visai ražošanas sistēmai būs unikāla papīra reljefa veidošanas iekārta, ko izvēlējāmies iegādāties, reaģējot uz izaicinājumiem izejvielu pieejamībā Eiropā un Āzijā,» stāsta ražotnes vadītājs Austris Polis, piebilstot, ka Baltijas un Skandināvijas klienti varēs samazināt ģeopolitiskos, loģistikas, kā arī kvalitātes riskus, kas saistīti ar iepakojuma iegādi.

 

Galda spēļu nozares eksperts Egils Grasmanis norāda, ka vienmēr vēlējies ražot spēles Latvijā: «Brain Games» ir ģimenes uzņēmums, un mēs spēles gan izstrādājam paši, gan arī tirgojam citu veidotas spēles. Ražošana līdz šim bija vienīgais iztrūkstošais posms mūsu uzņēmumā, tāpēc uzreiz saskatījām potenciālu «Folded Box» un vienojāmies par jaunu biznesa virzienu — galda spēlēm, puzlēm un kāršu spēlēm. Ļoti lepojamies, ka pirmā galda spēle, kas tapusi jaunajā ražotnē ir «Latvijas Neatkarības karš», kas ļauj ikvienam izglītojošā veidā iepazīt mūsu brīvības cīņu vēsturi.»

 

«Folded Box» biznesa virzītājspēks ir poligrāfijas nozares eksperti Armīns Urbergs un Austris Polis, galda spēļu jomas lietpratējs Egils Grasmanis, kā arī eksperts finansējuma piesaistes un strukturēšanas jomā Roberts Stuģis. Līdz šim «Folded Box» galvenokārt izgatavojis augstas pievienotās vērtības cietā kartona iepakojumu Latvijas ražotājiem, kuri savu produkciju eksportē. 2021. gadā uzņēmums strādājis ar 504 tūkstošu eiro apgrozījumu un 18 tūkstošu eiro peļņu. Kopš 2021. gada «Folded Box» ir uzņemts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Jūrmalas biznesa inkubatorā un ir saņēmis šīs programmas atbalstu. Uzņēmums piesaistījis INEC1 alternatīvo ieguldījumu fonda investīcijas, fonds tiek līdzfinansēts no Eiropas Savienības līdzekļiem, un tā lielākais investors ar 75% līdzdalību ir valstij piederošā attīstības finanšu institūcija «Altum».