Ilustrācija — Kristīne Martinova

Mainoties gadalaikiem, FOLD allaž uzrunā kādu Latvijas mākslinieku radīt ilustrāciju, kas raksturo attiecīgo sezonu. Nesen esam aizsākuši jaunu tradīciju, lūdzot iepriekšējā darba autoram izvirzīt nākamās ilustrācijas veidotāju. Rebeka Lukošus šim uzdevumam nominēja Kristīni Martinovu, kura iemūžinājusi savu ziemas sajūtu.

Ziņas Fold 6. decembris, 2022

«Jau sen fanoju par Kristīnes Martinovas karstasinīgajām ilustrācijām un vēlējos redzēt, kā izskatītos Kristīnes zīmēta ziema,» par savu izvēli ilustrācijas veidošanai nominēt Kristīni saka Rebeka Lukošus.

 

Kristīne Martinova savu ilustrāciju raksturo šādi: «Visskaistākais ziemas rotājums ir sniegs. Uzskatu to par dabas dāvanu gada tumšākajā un aukstākajā laikā.»

 

Kristīne Martinova lielu nozīmi piešķir iztēles brīvībai, un tas ir viņas galvenais instruments ilustrēšanas procesā. Māksliniece savā vizuālajā valodā eksperimentē ar dažādiem krāsu salikumiem un tēlu stilizāciju. Līdz šim ir izdotas trīs grāmatas ar mākslinieces ilustrācijām, kā arī vairāki pašizdevumi jeb zīni. Kristīne ņēmusi dalību dažādos starpdisciplināros projektos, piemēram, sadarbībā ar biedrību «ASTE» Liepājā pēc Kristīnes ilustrācijas izveidots trīsdimensionāls papildinātās realitātes objekts. Šogad galerijā «Istaba» notika mākslinieces pirmā personālizstādi «Es gribu visu». Šobrīd Kristīne rezidē Laidu muižas mākslinieku radošajā centrā. Ilustratores darbus iespējams aplūkot viņas Instagram kontā.