Vāka ilustrācija — Agate Lielpētere

Bērnu grāmatu izdevniecība «Liels un mazs» laidusi klajā rakstnieces Dainas Tabūnas pirmo prozas grāmatu bērniem — garstāstu «Lasis Stasis un Atlasijas okeāns», kas vēsta par maza lasēna piedzīvojumiem. Mākslinieces Agates Lielpēteres ilustrācijas papildina stāstu, uzburot krāsainu zemūdens pasauli.

Ziņas Fold 5. decembris, 2022

Grāmata stāsta par mazā laša iepazīšanos ar upi, Baltijas jūru, zivīm un citiem ūdens iemītniekiem, kā arī par cilvēku izraisītu briesmu pilno ceļojumu uz Atlasijas okeānu. «Šajā saistošajā sižetā atklājas gan zēna pieaugšanas stāsts, kurā ielikts daudz cilvēcisku emociju — lasis Stasis mīl savus vecākus, kašķējas ar iedomīgo brālēnu un sacer jokainus pantus —, gan arī svarīgas zināšanas par dabas norisēm, lai gan tās pasniegtas «cilvēciskotā» formā. Grāmata vairo izpratni par dabu, ekoloģiskiem procesiem un vides apdraudējumu — ne katrs bērns zina, ka arī viņa gaisā palaistais baloniņš, nonācis jūrā, var kļūt par bīstamām lamatām kādai dzīvai būtnei,» vēsta grāmatas apraksts.

Rakstniece Daina Tabūna (1985) absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju Teātra, kino un TV dramaturģijas specialitātē, strādājusi par tekstu redaktori un sabiedrisko attiecību speciālisti. Viņas stāstu krājums «Pirmā reize» (2014) tika nominēts Literatūras gada balvai.

 

Māksliniece Agate Lielpētere (1995) pieder ilustratoru jaunākajai paaudzei. Viņa studējusi grafiku Latvijas Mākslas akadēmijā un Porto universitātē. Agate dzīvo un strādā Slovēnijā, un savus darbus izstādījusi gan Rīgā, gan Ļubļanā. Māksliniece zīmē komiksus, grāmatu un žurnālu ilustrācijas, strādā grafiskajā dizainā un jau ir sadarbojusies ar izdevniecību «Liels un mazs» dzejas kopkrājuma «Netikumīgie» (2021) ilustrēšanā.

 

Plašāka informācija par grāmatu «Lasis Stasis un Atlasijas okeāns» — «Liels un mazs» mājaslapā.