Publicitātes attēls

Komunikācijas profesionāļi līdz 2023. gada 8. februārim ir aicināti iesniegt darbus Baltijas lielākajā nozares konkursā «Mi:t&Links. Baltic Communication Awards 2023». Šogad balvas mērķis ir parādīt, ka jomas pārstāvji spēj veiksmīgi pārvaldīt komunikācijas procesus un īstenot projektus apstākļos, kad sabiedrībā notiek polarizēšanās un interešu sadursmes.

Ziņas Fold 19. decembris, 2022

«Šogad īpaši aicinām darbu iesniedzējus uz drosmīgu komunikācijas dueli. Mēs, komunikācijas profesionāļi, strādājam vidē, kurā vienlaicīgi pastāv pretēju viedokļu un stipru pārliecību sadursme. Vietējo iedzīvotāju kopienas vēlmes un rūpnīcas būvniecības plāni, mākslīgais skaistums vai dabiska novecošana, lētāka pārtika visiem vai ekoloģiskā lauksaimniecība — tā var turpināt vēl ilgi. Šī ir pozīciju sadursme, kurā komunikācijas uzdevums ir profesionāli, atbildīgi un ētiski palīdzēt sasniegt biznesa mērķus,» stāsta Latvijas Komunikācijas asociācijas (LaKA) prezidente un konkursa organizatore Antra Bork–Ržečicka.

 

Divdesmit «Mi:t&Links. Baltic Communication Awards 2023» konkursa kategorijās 2022. gada darbus aicināti iesniegt gan uzņēmumi, gan aģentūras, gan valsts iestādes un nevalstiskā sektora institūcijas, kā arī individuālie speciālisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām Eiropas valstīm.

 

Ņemot vērā pasaules notikumus un komunikācijas tendenču maiņu, šogad konkursā ir izveidotas trīs jaunas kategorijas — «Vizuālā komunikācija», «Influenceru un viedokļu līderu kampaņas» un «Atbalsts Ukrainai». Kategorijā «Vizuālā komunikācija» konkursa rīkotāji aicina iesniegt kampaņas, kurās galvenais izteiksmes veids ir spēcīga vizuālā valoda. «Influenceru un viedokļa līderu» kategorija ir reakcija uz šo strauji augošo nozares jomu. Savukārt kategorija «Atbalsts Ukrainai» ir atbilde uz daudzu uzņēmumu īstenotiem sociālās atbildības projektiem. Līdzīgi kā pilsoniskās iniciatīvas projektu «Bezbudžeta kategorijā», arī šeit darbu iesniegšana ir bez maksas.

 

Konkursā iesniegtos pieteikumus vērtēs starptautiskā žūrija, kas atlasīs piecus labākos darbus katrā kategorijā. Šo darbu autori 2023. gada 9. martā tiešsaistē prezentēs savu veikumu žūrijai. Savukārt 10. martā apbalvošanas pasākumā, kas pēc divu gadu pārtraukuma atkal norisināsies klātienē, tiks paziņoti «Mi:t&Links. Baltic Communication Awards 2023» laureāti.

 

Pieteikt darbus balvai iespējams līdz 2023. gada 8. februāra plkst. 16.00. Plašāka informācija par konkursu — «Mi:t&Links. Baltic Communication Awards 2023» mājaslapā.

 

Jau vēstījām, ka aizvadītajā gadā konkursā tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits — 217 darbu pieteikumi, kas ir par 23% vairāk nekā iepriekš. Latvijas gada aģentūras balvu un Grand Prix ieguva komunikācijas aģentūra «Deep White», saņemot desmit balvas septiņās konkursa kategorijās.

 

Konkurss «Mi:t&Links. Baltic Communication Awards 2023» ir Baltijas komunikāciju nozares gada galvenais notikums un ar šādu nosaukumu tas norisināsies devīto gadu, savukārt, pats konkurss notiek kopš 2005. gada. Konkursu rīko LaKA sadarbībā ar komunikāciju aģentūru «Public ID». Konkursa galvenais mērķis ir dot iespēju komunikāciju industrijas pārstāvjiem atrādīt iepriekšējā gada veiksmīgākos darbus, mācīties un smelties iedvesmu no citiem, kā arī godalgot labākos projektus un kampaņas.