Attēls — «Tandeems»

«Tandeems» ir jauna konkursu platforma, kas veidota, lai radošās sacensības padarītu biežākas, demokrātiskākas un vienkāršākas, vairojot iespējas ideju radīšanai un apmaiņai. «Tandeemā» iespējams organizēt sacensības jebkurā radošajā nozarē, kas pieļauj ideju vizuālu reprezentāciju.

Ziņas Fold 16. decembris, 2022

Radošo sacensību organizēšanas platformu ir izveidojuši Kārlis Jaunromāns, Kaspars Eglītis, Kaspers Vojtavsčiks (Kacper Wojtaszczyk) un Beatrise Lasmane. ««Tandeems» demokratizē radošās sacensības. Tām jābūt normālam un pieejamam veidam, kā atrast idejas, pasūtījumus un izpildītājus,» komentē Kārlis. «Tandeema» sacensības vienmēr ir atklātas, darbi ir jāiesniedz digitāli, un to vērtēšana notiek anonīmi. Sacensību norises ilgums un iesniedzamo materiālu daudzums ir tiešā viedā atkarīgi no katra konkursa rīkotāja budžeta.

 

Tikko ir noslēgusies «Tandeema» otrā organizētā sacensība. Konkursā «Jaunās Ģertrūdes skvērs» dalībniekiem 48 stundu laikā bija jārada kolāža, kas ataino šīs teritorijas iespējamo funkcionālo piepildījumu. Sacensību ierosinātāji — biedrība «Pilsēta cilvēkiem» šīs sacensības rīkoja projekta «Atdzīvini Brīvības ielu» ietvaros. Pateicoties «Tandeema» digitālajai infrastruktūrai, bija iespējams konkursu nodefinēt, organizēt un nonākt līdz rezultātiem viena mēneša laikā. Sacensībās tika iesniegti seši darbi, un žūrijas augstākos vērtējumus ieguvušie trīs darbi kalpos par pamatu tālākām diskusijām un vīzijas veidošanai par šīs teritorijas tālāko attīstību.

Nākamās «Tandeema» sacensības sāksies jau 26. decembrī. Tajā mūzikas apvienība «Perestroika» meklēs 3D māklinieku videoklipa izveidei. Savukārt no 8. līdz 12. janvārim «Tandeems» organizēs konkursu, kurā dalībnieki sacentīsies par labākajām atpūtas, biroja un brīvdabas sēdmēbeļu idejām.