Foto — Guna Akona

ISSP Skola aicina apgūt fotogrāfiskās domāšanas pamatus un kameras tehniskās iespējas intensīvā divu mēnešu tiešsaistes kursā «Ievads fotogrāfijā», kas pieejams ikvienam interesentam Latvijā un ārpus tās. Kursu vada pieredzējuši pasniedzēji un fotogrāfi Vika Eksta un Ingus Bajārs. Nodarbības sāksies 6. februārī.

Ziņas Fold 4. janvāris, 2023

«Ievads fotogrāfijā» ir domāts ikvienam, kuram ir interese par fotogrāfiju neatkarīgi no pieredzes un prasmēm un kas vēlas spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā. Kursu veido astoņi tematiskie bloki, ietverot gan teorētiskās lekcijas (Ingus Bajārs), gan praktiskās nodarbības (Vika Eksta). Kursa dalībnieki apgūs attēlu veidošanas principus un iemācīties radīt fotogrāfijas gan darba vajadzībām, gan savam priekam, kā arī gūs ieskatu svarīgu autoru daiļradē. Kursa noslēgumā dalībnieki prezentēs nelielu, pašu veidotu fotogrāfiju sēriju.

 

Vika Eksta ir latviešu māksliniece un pedagoģe, kura veido konceptuālās mākslas projektus, izmantojot fotogrāfiju, kustīgo attēlu un performanci. Viņa apguvusi fotogrāfiju Andreja Granta fotostudijā un EFTI fotoskolā Madridē. Kopš 2014. gada piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīs.

 

Ingus Bajārs ir fotogrāfs ar vairāk nekā desmit gadu darba pieredzi fotogrāfijā. Specializējies interjera, arhitektūras un produktu fotografēšanā. Kopš 2012. gada darbojas kā ISSP tehniskais direktors. Pabeidzis ISSP Skolas divu gadu programmu, kā arī papildinājis zināšanas pie jomas profesionāļiem Latvijā un ārzemēs.

 

Kurss sāksies 6. februārī un notiks pirmdienās un ceturtdienās plkst. 18.30–20.30 tiešsaistē. Nodarbības notiks latviešu valodā. Plašāka informācija par kursu — ISSP mājaslapā.