Attēls — ESI

Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE Riga) studentu inovāciju programma ESI uzņem jaunus dalībniekus inkubatora programmā «Prototype it!». Programmas dalībniekiem būs iespēja attīstīt un noslīpēt savu biznesa ideju un iegūt 4500 eiro finansējumu prototipa izstrādei, kā arī satikt nozares ekspertus, apgūt zināšanas un nodibināt jaunus kontaktus. Pieteikšanās — līdz 23. janvārim.

Atbalsts Fold 16. janvāris, 2023

ESI Inkubācijas programma «Prototype it!» ir paredzēta biznesa idejas pilnveidei un prototipa izstrādei. Četru mēnešu laikā uzņēmējdarbības un komunikācijas eksperti vadīs komandas caur rūpīgi izplānotu mācību un praktisko darbu sesijām, lai noslēgumā ikviena komanda būtu vismaz soli tuvāk sava biznesa īstenošanai.

 

Programma ir atvērta dažādām studentu komandām — gan agrīnā attīstības stadijā, gan jau izveidotiem jaunuzņēmumiem (līdz trīs darbības gadiem), kas meklē papildu impulsu, lai produktus pārbaudītu un ieviestu reālos tirgus apstākļos. Programmas mērķis ir atbalstīt sociāli atbildīgu un ilgtspējīgu biznesa ideju izstrādi. Programmai var pieteikties komandas 2–4 cilvēku sastāvā, un vismaz vienam dalībniekam jābūt studentam.

 

Piesakoties inkubatora programmai studenti saņem:

  • iespēju sadarbībā ar uzņēmējiem un nozares profesionāļiem apgūt pamatzināšanas biznesa izveidei un izvērtēšanai;
  • pieteikties 4500 eiro finansējumam pirmā prototipa izveidei;
  • izmantot biroja telpas Rīgā vai Rēzeknē komandas darbam.

 

Programmu kopīgi īsteno vairāki izglītības un industrijas pārstāvji: Rīgas Ekonomikas augstskola, Latvijas Mākslas akadēmija, Rīgas Juridiskā augstskola, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, konsultāciju uzņēmums «Civitta Latvija» un nozares partneri — Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija, «Zero Waste Latvia», «Techhub Riga», Cietvielu fizikas institūts, Latvijas Universitāte, Rēzeknes Biznesa asociācija, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija.

 

Pieteikties inkubatora programmai iespējams līdz 23. janvārim. Plašāka informācija par «Prototype it!» un pieteikšanos — ESI mājaslapā.