Attēlā — projekta «Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā» logo

Līdz 30. janvārim Labklājības ministrija aicina sociālās uzņēmējdarbības ideju autorus pieteikt dalību bezmaksas akcelerācijas programmā, kas tiek īstenota sadarbībā ar biedrību «New Door». Trīs mēnešu intensīvas mācības no februāra līdz maijam palīdzēs nonākt no ieceres līdz reālam biznesa attīstības plānam un tā īstenošanai.

Atbalsts Fold 18. janvāris, 2023

Akcelerācijas programma paredzēta sociālā biznesa ideju autoriem — fiziskām un juridiskām personām, kurām ir ideja par sociālo uzņēmējdarbību vai kuras šobrīd īsteno kādu sociālu projektu un vēlētos to pārvērst ilgtspējīgā, pelnošā biznesā. Programma sniegs zināšanas un individualizētu ekspertu atbalstu topošajiem sociālajiem uzņēmējiem ceļā no idejas līdz ilgtspējīgam uzņēmējdarbības plānam, vienlaikus veicinot dalībnieku personīgo izaugsmi un izpratni par uzņēmējdarbību.

 

«Sociālā uzņēmējdarbība attīstās tiešām strauji. Īpaši pēdējos gados, pandēmijas un krīzes laikā, mēs redzējām, ka sociālo problēmu risināšana, izmantojot biznesa instrumentus, ir ļoti aktuāla un piedāvā ilgtspējīgas inovācijas. Mēs redzam, ka Latvijā ir ļoti daudz cilvēku ar brīnišķīgām idejām, bet bieži vien trūkst iedrošinājuma, kontaktu un biznesa rīku, lai virzītos uz priekšu. Iesaku izmantot Labklājības ministrijas sniegto iespēju un pieteikties sociālās uzņēmējdarbības ideju attīstības akceleratoram — jūs ne tikai iegūsiet jaunas vai atsvaidzināsiet jau esošās zināšanas, bet arī atradīsiet jaunus kontaktus, domubiedrus un kļūsiet par daļu no sociālās uzņēmējdarbības kopienas,» norāda «New Door» vadītāja un līdzdibinātaja Diāna Lapkis.

 

Lai piedalītos akcelerācijas programmā, pretendentiem līdz 30. janvārim jāaizpilda pieteikuma anketa. Kandidāti, kuru uzņēmējdarbības idejas atbildīs atlases kritērijiem, tiks uzaicināti uz tiešsaistes intervijām, kuru laikā mentori un eksperti uzdos kandidātiem papildu jautājumus. Intervijas notiks 12. februārī. Pēc atlases 10–15 sociālie uzņēmumi, kas saņems visaugstāko žūrijas vērtējumu, tiks uzaicināti piedalīties programmā. Tā sāksies 17. februārī un ilgs līdz 23. maijam.

 

Plašāka informācija par sociālās uzņēmējdarbības akceleratoru — Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas mājaslapā. Programma ir daļa no Labklājības ministrijas sociālās uzņēmējdarbības aktivitāšu cikla «Attīstām sociālo uzņēmējdarbību kopā!», ko finansē Eiropas Sociālais fonds.