Publicitātes attēls

Viena no vadošajām arhitektūras konkursu platformām pasaulē «Buildner» izsludinājusi atklātu ideju konkursu alternatīvā kamermūzikas festivāla «Sansusī» ēdināšanas zonas iekārtojumam. Konkursā ikviens interesents līdz 5. maijam var iesniegt priekšlikumus, kas piedāvā ilgtspējīgu, no vienkāršiem materiāliem uzbūvējamu risinājumu, kā arī atspoguļo festivāla radošo garu.

Ziņas Fold 4. janvāris, 2023

Ik gadu augusta otrās nedēļas nogalē rezidenču centra «Susēja» teritorija Aknīstē tiek atvēlēta alternatīvajam kamermūzikas festivālam «Sansusī». Festivāls — no tā programmas līdz festivāla teritorijas scenogrāfijai — veidots kā māksliniecisks piedzīvojums, kur līdz ar klasisko un mūsdienu kamermūziku apmeklētāji brīvā dabā un atmosfērā var izbaudīt arī citas laikmetīgās mākslas norises.

 

Festivāla idejas autors Armands Siliņš atklāj, ka konkursa rīkošana bijusi «Buildner» iniciatīva: «Viņiem likās interesanti ar mums rast sadarbību festivāla netradicionālā formāta dēļ. Tas noteikti iedvesmos jaunos arhitektus uz radošiem eksperimentiem.» Armands norāda, ka festivāla scenogrāfija nemitīgi tiek būvēta un pārbūvēta, tāpēc var kalpot par labu platformu jaunām idejām. Piemēram, 2021. gadā «Susējā» tapa performatīvās arhitektūras kolektīva TAAT («Theatre as Architecture, Architecture as Theatre») ēka–izrāde «Khor II», ko dienas laikā uzbūvēja piecpadsmit brīvprātīgie.

Konkursa rīkotāji aicina arhitektus, dizainerus, studentus un citus interesentus «Sansusī» ēdināšanas zonas iekārtojuma ideju konkursam iesniegt radošas idejas, kas ietver ilgtspējīgas būvniecības prakses, izmanto vietējos materiālus un būtu vienkārši uzbūvējamas, pēc iespējas saudzīgi iekļaujoties mežā. Ēdināšanas zonā jāparedz trīs apjumtas darba telpas ēdinātājiem, kā arī vietas, kur apmeklētājiem paēst. Kad festivāls nenotiek, ēdinātāju darba vietām jābūt izmantojamām kā uzglabāšanas telpām. Vēlamais būvmateriāls ir koks, tomēr ideju autori var piedāvāt arī citas ilgtspējīgas, kā arī lokāli un finansiāli pieejamas alternatīvas.

 

Konkursā var piedalīties ikviens interesents. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 5. maijs, bet reģistrācijas termiņš — 6. aprīlis. Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jāveic reģistrācijas maksa. Konkursa pirmās vietas ieguvējs saņems 5000 eiro naudas balvu, otrās vietas ieguvējs — 2500 eiro, bet trešās vietas — 1000 eiro. Iecerēts, ka konkursa uzvarētāja ideja tiks īstenota.

 

Plašāka informācija par konkursu, tā nolikums un citi materiāli pieejami «Buildner» mājaslapā.