Publicitātes attēls

Olafa Oša vadītā videospēļu studija «Sektahouse» laidusi klajā «Grunnd» — interaktīvu mistērijas piedzīvojumu spēli. «Grunnd» pasauli iedvesmo Franca Kafkas un Deivida Linča darbi, kā arī dienvidu gotiskā un melnā metāla mūzika.

Ziņas Fold 22. februāris, 2023

«Grunnd» piedāvā sirreālu un drūmu mistērijas stāstu, kas pamazām iepazīstina ar kādu savādu ciematu un tā iedzīvotājiem. Meklējot ceļu uz mājām, spēlētāji sastapsies ar slepeniem motīviem, intriģējošiem cilvēkiem, aizmirstiem dieviem un izšķirošiem lēmumiem. Spēle miksē zinātnisko fantastiku ar «film noir» estētiku, lai radītu kriptisku stāstījumu, kas atspoguļo arī galvenā varoņa introspektīvo ceļojumu. «Cilvēki, ar kuriem nākas sastapties tuvējā pilsētā, ir dīvaini, un, lai gan viņi uzskata, ka katrs no viņiem ir noderīgs, viņi ne vienmēr ir izpalīdzīgi veidos, kas tev palīdzēs nokļūt atpakaļ mājās. Gaiss šeit ir biezs un savāds, un tieši aiz tavu maņu robežām kaut kas ēterisks un visvarens novēro katru tavu darbību no debesīm,» tā ar spēli iepazīstina tās veidotāji.

«Grunnd» pasauli veido iespaidīga, ar roku radīta grafika, spocīgs muzikālais noformējums un pilnībā ierunāti tēli. Šī spēle ir unikāla interaktīvu detektīvstāstu interpretācija ar lokācijām, ko iedvesmojušas platformera tipa spēles, ātro ceļošanu un sazarotiem vairāku izvēļu notikumiem, ko spēlētāji sāks atšķetināt no paša ceļojuma sākuma.

 

«Grunnd» ir Latvijas spēļu studijas «Sektahouse» debijas spēle, un tā tika izstrādāta kopā ar investīviju iniciatīvu «Bright Gambit», mārketinga uzņēmumu «ColdPX» un tehnisko risinājumu izstrādātājiem «Pixel Crushers». Spēle bija veiksmīga pūļa finansēšanas kampaņā vietnē «Kickstarter», tās prologs 2021. gadā ieguva Latvijas Dizaina gada balvu digitālā dizaina kategorijā, un tās piedāvāto vizuālo un audio pieredzi ir augstu novērtējuši gan recenzenti, gan spēlētāji. «Grunnd» ir pieejams spēļu platformās «Steam» un «Gog». Veidotāji cer turpināt iesākto un nākotnē izlaist otru spēles daļu.